Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Renginys „Kelias įtraukiojo ugdymo link: gerosios praktikos mokyklose“

2024 m. gegužės 16 d. 10.00 val. – 16.00 val.

Kviečiame į švietimo pažangos programos „Tūkstantmečio mokyklos“ (TŪM) įtraukiojo ugdymo srities renginį, kuris vyks gegužės 16 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Įdomūs pranešimai, gerosios patirtys, įkvėpimas naujiems darbams ir daug naudingų žinių – visa tai TŪM renginyje „Kelias įtraukiojo ugdymo link: gerosios praktikos mokyklose“.

Švietimo pažangos programos „Tūkstantmečio mokyklos“ tikslas – mažinti mokinių pasiekimų atotrūkius ir sukurti integralias, optimalias ir kokybiškas ugdymo(-si) sąlygas kiekvienoje savivaldybėje. Šia programa siekiama, kad kiekvienas Lietuvos vaikas turėtų galimybę mokytis šiuolaikiškoje ir atviroje mokykloje. Programą sudaro keturios sritys, aktyviai sąveikaujančios įgyvendinant projektą, tai – įtrauktis, lyderystė, STEAM ir kultūrinis ugdymas. 

Programos „Tūkstantmečio mokyklos“ komanda 2023 m. balandžio mėnesį pristatė „Universalaus dizaino mokymuisi gaires“. Universalus dizainas mokymuisi (UDM) – tai vis dar nauja prieiga Lietuvoje, siūlanti inovatyvų, edukologijos, psichologijos ir neuromokslų žiniomis grįstą įtraukiojo ugdymo įgyvendinimo strategiją visais lygmenimis – nacionaliniu, savivaldos, mokyklos ir klasės. Šioje konferencijoje kviečiame pasidalinti patirtimi apie įtraukiojo ugdymo įgyvendinimo ir UDM praktikų sąsajas Lietuvoje. 

Renginyje dalyvaus Lietuvoje viešinti prof. dr. Katie Bonawitz iš Jungtinių Amerikos Valstijų, ji dalinsis per 28 metus sukaupta profesine patirtimi. K. Bonawitz akademinio domėjimosi sritys apima specialųjį ugdymą, galimybes derinti bendrojo ir specialiojo ugdymo principus, mokytojų rengimo pokyčius atsižvelgiant į besikeičiantį pasaulį ir kt.

Renginio programą papildys Lietuvos mokytojų, specialiųjų pedagogų ir mokyklos vadovų patirtys, praktikos bei įžvalgos.

Kviečiame mokytojus(-as), mokyklų vadovus(-es), švietimo pagalbos specialistus(-es) ir bendruomenių narius(-es) dalyvauti ir pasidalinti savo patirtimis, žiniomis ir idėjomis!

Renginio vedėja ir moderatorė – rašytoja, komunikacijos specialistė Viktorija Urbonaitė. 

Programa gali būti tikslinama.

Jei turite klausimų, prašome kreiptis į TŪM įtraukiojo ugdymo ekspertę Liną Garbenčiūtę el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Vyks tiesioginė renginio transliacija, vaizdo įrašas bus prieinamas po renginio „Youtube“ platformoje.

Renginio partneris –  Lietuvos įtraukties švietime centras. 

Trumpai apie renginį

Data
gegužės 16 d.
Laikas
10 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
6 val.
Dalyvavimas
tiesioginė transliacija
Organizatorės ir partneris
Europos socialinio fondo agentūra (ESFA), VšĮ „Kūrybinių industrijų dokas“, Lietuvos įtraukties švietime centras
Svarbu
renginyje bus fotografuojama ir filmuojama, todėl dalyvaudamas(-a) renginyje Jūs sutinkate būti matomas(-a) renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, taip pat sutinkate, kad šios nuotraukos ar vaizdo įrašai būtų skelbiami Europos socialinio fondo agentūros interneto svetainėje www.esf.lt, www.youtube.com/@ESFAgentura kanale, interneto svetainėje www.tukstantmeciomokyklos.lt ir / ar socialiniuose tinkluose
Daugiau informacijos
www.esf.lt
Tūkstantmečio mokyklos | Vilnius | Facebook
Facebook                 

Rekomenduojame