Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Gyvenimas karietoje, arba ko nežinojote apie kunigaikštį Mikalojų Kristupą Radvilą Našlaitėlį

2024 m. gegužės 14 d. 18.00 val. – 19.30 val.

BALTO leidybos namai ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka maloniai kviečia į romano „Sugrįžimas į Veneciją“ autorės Dalios Smagurauskaitės ir istorikės prof. Raimondos Ragauskienės pokalbį apie kunigaikštį Mikalojų Kristupą Radvilą Našlaitėlį ir jo nepamirštamą kelionę į Jeruzalę. Renginio moderatorius – žurnalistas Richardas Jonaitis.

Dviejų publicistikos knygų apie Italiją autorė žurnalistė D. Smagurauskaitė šįkart leidosi į kelionę laiku – romanas „Sugrįžimas į Veneciją“ nukelia į XVI a. pab.–XVII a. prad. Veneciją, Artimuosius Rytus ir Egiptą.  Pasakojimas sukasi apie Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kunigaikščio Mikalojaus Kristupo Radvilos piligriminę kelionę į Jeruzalę. Radvilos Našlaitėlio knyga apie šią kelionę tapo bestseleriu to meto Europoje, ne kartą buvo perleista. 

„Supratau, kad noriu papasakoti kunigaikščio, kurį patys prisimename rečiau nei turėtume, gyvenimo ir kelionės fragmentus, sužadinti smalsumą ir pakviesti juo domėtis daugiau, – romano sumanymą pristato autorė.  – Nuo kunigaikščio prasidėjo lietuvių kelionės (teisybės dėlei – jis nebuvo pirmasis lietuvis, aplankęs tolimus kraštus, bet tikrai garsiausias), nuo Venecijos prasidėjo jo kelionė – kito pasirinkimo neturėjau, tik sekti Radvilos pėdsakais ir kurti istorijas.“

„Mano, kaip profesionalios istorikės, lūkesčiai išpildyti. Gal net su kaupu. Įtraukiantis pasakojimas, keliantis gyvą domėjimąsi vaizduojamu laikotarpiu, o tai ir geriausias istorijos vadovėlis vargiai galėtų padaryti“,  – romaną įvertino R. Ragauskienė.

Renginys vyks gegužės 14 d. 18 val. Renginių erdvėje, III a., 305 kab.

Trumpai apie renginį

Data
gegužės 14 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatorius
BALTO leidybos namai
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“