Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Susitikimas „Acta Academiae Artium Vilnensis“ 100-ojo numerio proga

2021 m. rugsėjo 29 d. 17.00 val. – 19.00 val.

Karminas ir purpuras! Prabangios spalvos ir prabangi proga pamąstyti, ką mūsų kultūroje reiškia jubiliejai, kaip jie struktūruoja laiką, tapatybę, kasdienybę ir politiką.

Vilniaus dailės akademijos (VDA) Dailėtyros institutas ir Vilniaus dailės akademijos leidykla išleido 100-ąjį mokslinio žurnalo „Acta Academiae Artium Vilnensis“ (AAAV) numerį ir kviečia į renginį, skirtą jubiliejaus temai ir AAAV istorijai.

Nuo 1993 m. leidinyje publikuota per 1200 mokslinių straipsnių, meninių tyrimų, šaltinių, studijų, o pačioje pradžioje – net monografijų. Susiklostė savita leidinio istorija, liudijanti ir bendresnes menotyros bei mąstymo apie meną ir kultūrą tendencijas.

Visus šimtą leidinių vienoje vietoje galima pamatyti parodoje Vilniaus dailės akademijos skaitykloje (Maironio g. 6, Vilnius) nuo rugsėjo 29 iki spalio 22 d.

Apie AAAV sumanymą, raidą, perspektyvas ir apie jubiliejus mūsų kultūroje kalbėsimės susitikime 2021 m. rugsėjo 29 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Renginių erdvėje (III aukšte). Susitikimo pradžia 17 val.

Programa:

100-ojo AAAV numerio „Jubiliejų kultūra“ pristatymas;
Nijolės Keršytės paskaita „Jubiliejus tarp mitinio ir istorinio laiko“;
Diskusija „Acta Academiae Artium Vilnensis: kaip viskas prasidėjo ir kas toliau?“.

Dalyvauja Dailėtyros instituto mokslininkai Adomas Butrimas, Marius Iršėnas, Rūta Janonienė, Dalia Klajumienė, Lina Michelkevičė, Tojana Račiūnaitė, Aušra Trakšelytė ir kiti.

Norinčius dalyvauti renginyje prašome registruotis »

SVARBU! Nuo rugsėjo 13 d. Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galimybių pasą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data
rugsėjo 29 d.
Laikas
17 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a., 305 kab.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
būtina registracija
Organizatoriai
VDA Dailėtyros institutas, VDA leidykla
Partnerė
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“