Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Knygos, prakalbinusios praeitį: žvilgsnis į Lietuvos istorijos instituto leidinius

2021 m. lapkričio 25 d. 16.00 val. – 18.30 val.

Lietuvos istorijos institutas maloniai kviečia į susitikimą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Renginyje „Knygos, prakalbinusios praeitį: žvilgsnis į Lietuvos istorijos instituto leidinius“ visuomenei bus pristatyti svarbūs Lietuvos istorijos instituto leidiniai, pasirodę 2020–2021 metais. Per trumpus pokalbius su knygų autoriais (vieno pokalbio trukmė – apie 20 min.) bus diskutuojama apie jų atliktus tyrimus, išspręstas mokslines problemas, parašytas knygas ir pastarųjų knygų reikšmę formuojant arba keičiant ir mokslininkų, ir visuomenės požiūrį į Lietuvos valstybės ir visuomenės praeitį.

Renginyje bus pristatytos šios knygos:

  1. Irmos Kaplūnaitės ir Ryčio Jonaičio monografija „Senkapis Vilniuje, Bokšto gatvėje. XIII–XV a. laidosenos Lietuvoje bruožai“.
  2. Agnės Railaitės-Bardės monografija „Origo et Arma. Kilmė ir herbas Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje XVI–XVIII amžiuje“.
  3. Mindaugo Šapokos monografija „Didysis Šiaurės karas, 1700–1721: karas, pakeitęs moderniąją Europą“.
  4. Straipsnių rinktinė „Be emocijų. Lenkų ir lietuvių dialogas apie Józefą Piłsudskį“.
  5. Česlovo Laurinavičiaus monografija „Lietuvos su Klaipėda ir Vilniumi genezė: anglų ir rusų „Didžiojo žaidimo“ Baltijos aspektas“.
  6. Kolektyvinė monografija „Nusikaltimų pėdsakai neišnyksta. Masinės žudynės Panerių miške 1941–1944 metai“.
  7. Tamaros Bairašauskaitės sintezė „Lietuvos totorių istorija“.

Dalyvaus dr. Irma Kaplūnaitė, dr. Rytis Jonaitis, dr. Agnė Railaitė-Bardė, dr. Mindaugas Šapoka, dr. Česlovas Laurinavičius, dr. Alvydas Nikžentaitis, dr. Algimantas Kasparavičius, dr. Stanislovas Stasiulis, Saulius Sarcevičius, dr. Tamara Bairašauskaitė.

Renginio moderatorius ­– kultūros istorikas dr. Aurimas Švedas.

Prašome registruotis

SVARBU! Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galimybių pasą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data
lapkričio 25 d.
Laikas
16 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
2,5 val.
Dalyvavimas
būtina registruotis
Organizatorius
Lietuvos istorijos institutas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame