Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Meno edukacija su M. Vinskumi „Atvirukas iš popieriaus atraižų“

2022 m. sausio 18 d. 17.00 val. – 18.30 val.

Sausio 18 d. 17 val. kviečiame į meno edukaciją su svečiu Mariumi Vinskumi „Atvirukas iš popieriaus atraižų“. Edukacija vyks Pažinimo erdvėje (V a., 535 kab.).

Meno edukacijų cikle pristatomi meno teorijos pagrindai ir rengiamos praktinės dailės pamokos. Šios edukacijos skirtos pradedantiems meno mėgėjams, bet papildyti savo teorines ir praktines žinias gali ir profesionalai.

Edukacijose supažindinama su modernizmo tapybos srovėmis ir jų įtaka meno kūrinio kompozicijai. Teorinėje dalyje aptariama Europos XIX a. pab.–XX a. pr. tapybos srovių kaita, Kinijos ir Japonijos tapybos mokyklos. Būtent jų meninės idėjos padeda suprasti, kaip kurti, komponuoti paveikslą. Tai tarsi kūrinio nematomas stuburas, pagrindas, padedantis formuoti ir komponuoti vaizdą iš atskirų formų ar spalvų.

Atvirukas iš popieriaus atraižų

Atvirukas iš popieriaus atraižų – tai smagus būdas sukurti savo darbų albumą ar įdomesnį atviruką. Iš pirmo žvilgsnio tai – paprasta knygelė kietais viršeliais, bet ją atvėrus puslapiai išsiskleidžia kaip gėlės žiedai. Šis rišimo būdas derina knygos viršelio ir senovinio turkiško arba vengriško žemėlapio lankstymo technikas. Surišimas labai paprastas, knygelės nereikia siūti. Sulankstytą piešinį galima tiesiog įklijuoti į atviruką ir taip nustebinti savo draugus ar mylimuosius.

Į edukaciją reikėtų atsinešti spalvoto popieriaus, piešinių, kurių nebūtų gaila karpyti ir pjaustyti.

M. Vinskus studijavo tapybą Vilniaus dailės akademijoje, grafinį dizainą Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje, taip pat filosofiją Vilniaus universitete. Užsiima 3D modeliavimu ir tekstūravimu, domisi knygų rišimo menu. Jis ieško naujų kūrybą praturtinančių technikų, o atradimais ir patirtimi dalijasi su kitais smalsiais kūrėjais.

Registracija į edukaciją el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

SVARBU! Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galiojantį galimybių pasą arba kitą jam prilygstantį dokumentą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami.

Uždarose erdvėse vyksiančiuose renginiuose visi vyresni nei šešerių metų žiūrovai ir dalyviai, personalas privalo renginio metu dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius. Nuo to atleidžiami tik neįgalumą turintys žmonės, kurie to daryti negali dėl savo sveikatos būklės. Tokiu atveju rekomenduojama dėvėti veido skydelį. Taip pat dalyviai turi laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie edukaciją

Data
sausio 18 d.
Laikas
17 val.
Dalyvavimas
būtina registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Vieta
Pažinimo erdvė, V a., 535 kab.
Trukmė
1,5 val.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ 

Rekomenduojame