Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Izraeliečių filmo „Buvau kadaise“ peržiūra Vilniaus žydų viešojoje bibliotekoje

2022 m. birželio 30 d. 18.00 val. – 20.00 val.

Birželio 30 d. (ketvirtadienį) 18 val. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Izraelio ambasada maloniai kviečia į vaidybinio filmo „Buvau kadaise“ peržiūrą. Renginys vyks Vilniaus žydų viešojoje bibliotekoje (Gedimino pr. 24, įėjimas iš Vilniaus mažojo teatro kiemo).

Filmas pasakoja asmenines istorijas, ateinančias su žmogaus branda, prisiminimais, taip pat istorijas, nuvedančias į praeitį, istorinę atmintį.

Pagrindinis veikėjas paauglys Arekas su nuotykiais leidžia vasaros atostogas. Jis susipažįsta su geriausio draugo pussesere Irako žyde-amerikiete. Arekas laiką leidžia apskurusioje miesto centro dalyje esančiame kino teatre, kurį valdo Silvija ir grupelė žydų nykštukų (remiantis istorinėmis asmenybėmis). Arekas įsidarbina sekliu pas Jenkelę Braidą, piršlį ir šešėlinį verslininką, žavintį savo ypatingu talentu suvesti Haifos vienišus atsiskyrėlius poron. Kiti į Areko vasaros nuotykius patenkantys veikėjai – vienišius bibliotekininkas Meiras ir Lenkijoje holokaustą išgyvenusi Klara, kurios bandymai kovoti su naktiniais košmarais yra ir skausmingi, ir kvapą gniaužiantys. Moteris savo namuose organizuoja nelegalius lošimus kortomis, į kuriuos įtraukiamas pats Arekas.

Filmas atspindi įtampą tarp jaunystės ir brandos, tarp Rytų Europos paveikto Izraelio socializmo ir amerikiečių septintojo dešimtmečio infiltruojančių tendencijų. Ryški įtampa juntama tarp Izraelio sabrų (žydų, gimusių Izraelyje) ir holokausto pabėgėlių iš „ten“ – pastarieji niekada nesukurs tikrų namų „čia“. Filmas „Buvau kadaise“ gausiai atspindi unikalią Izraelio mozaiką ir pretenduoja tapti Izraelio kino klasika.

Prašome registruotis iš anksto el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu 8 604 15 765.

Trumpai apie renginį

Data
birželio 30 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Vilniaus žydų viešoji biblioteka (Gedimino pr. 24, įėjimas iš Vilniaus mažojo teatro kiemo)
Dalyvavimas
registruotis iš anksto el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. 8 604 15 765
Trukmė
2 val.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“