Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Edukacinis ciklas „Tinkamas susitelkimas – kelias būti savimi“ 

2022 m. spalio 5 d. 12.00 val. – 13.30 val.

Spalio 5 ir 12 d. kviečiame į atnaujintą edukacinį ciklą „Tinkamas susitelkimas – kelias būti savimi“ Pažinimo erdvėje (V a., 535 kab.). 

Nobelio literatūros premijos laureatas rašytojas Czesławas Miłoszas rašė: „<...> buvimas susitelkus. Tai reiškia sutelkti dėmesį į tai, kas yra dabar, užuot dairiusis į tai, kas buvo, arba į tai, kas bus. Tikras išganymas sąžinės kankiniams, atrajojantiems savo senus nuopuolius, išganymas nerimaujantiems, kurie neranda sau vietos, su siaubu įsivaizduodami, kas juos ištiks rytoj. O, kad mano eilės padėtų jų skaitytojui apsigyventi dabartyje...“

Edukacijos ciklą sudarys dvi dalys. Kiekvienoje paskaitoje bus aptariamos skirtingos temos ir susikaupti padedantys metodai. Teorinę dalį papildys praktiniai dėmesio valdymo pratimai.

Spalio 5 d. – Susipažinimas.

Per pokalbį supažindinsime su galimybėmis artimiau pažinti savo vidinį pasaulį. Tai – atradimų procesas, kurio metu sužinosime, kaip nutildyti nerimą, atsipalaiduoti ir negalvoti apie blogus ateities scenarijus. Jau daugelį metų mokslininkai atlieka tyrimus mėgindami išsiaiškinti, kaip dėmesingumo pratybos veikia žmogaus protą. Reguliariai praktikuojant tinkamą susitelkimą, įgaunama vertingos patirties, atpažįstamos geriausios savo būdo savybės. 

Spalio 12 d. – Kada medus tampa saldus?

Dalyviai išmoks sąmoningai valdyti dėmesį, suvokti savo vidinį potencialą, praplėsti supratimą apie vidinę kultūrą ir turės galimybę leistis pažinimo taku į meninės kūrybos ir filosofinių tradicijų sąsajas. Dėmesio valdymo technikos suteikia galimybę tapti sąmoningesniu žmogumi. Kiekvienam sudaromos palankios sąlygos nurimti, susikaupti ir kūrybiškai išsiskleisti kasdienėje veikloje.

Susitelkimo valdymo metodai, tokie kaip savirefleksija, padeda išryškinti esminius asmenybės bruožus ir ugdyti analitinį mąstymą. Gilesnis savęs pažinimas leidžia geriau suprasti aplinkinį pasaulį, gebėti priimti ir vadovautis gyvenime naujai atrastomis vertybėmis.

Norinčius dalyvauti prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Trumpai apie renginį

Data
spalio 5 ir 12 d.
Laikas
12.00 val.
Vieta
Pažinimo erdvė-Laimės Lukošiūnienės salė, V a.
Trukmė
1 val. 30 min.
Dalyvavimas
prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“