Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Diskusija „Pandemijos pamokos: ar kultūros sektorius pasirengęs ateities krizėms?“

2023 m. vasario 3 d. 15.00 val. – 18.00 val.

Vasario 3 d. 15 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks Lietuvos kultūros tarybos diskusija „Pandemijos pamokos: ar kultūros sektorius pasirengęs ateities krizėms?“. Renginyje bus pristatyta Lietuvos kultūros tarybos ir KOG rinkodaros ir komunikacijos mokslų instituto atlikto tyrimo „COVID-19 pandemijos ir kitų 2020–2022 m. krizių poveikio kultūrai ir kūrybiniam sektoriui“ analizė. Tyrimu siekta išsiaiškinti, kaip kultūros ir kūrybinio sektoriaus (KKS) organizacijos sugeba dirbti sukrėtimų aplinkybėmis, kai organizacijos struktūra ar darbuotojai yra stipriai veikiami išorinių įvykių. Atliktą tyrimą pristatys Lietuvos kultūros tarybos Stebėsenos ir analizės skyriaus vyresnioji analitikė Marija Pečiulytė ir KOG instituto tyrimų ir įžvalgų vadovė Rūta Matulaitienė.

Po pristatymo vyks diskusija, kurioje bus siekiama išsiaiškinti, kaip kultūros sektoriui sekėsi išgyventi pastarųjų metų krizes, kaip pastarosios paveikė kultūros sektoriaus veiklą. Dalyviai diskutuos, ar pasiteisino valstybinių institucijų priemonės siekiant sušvelninti krizių poveikį kultūros sektoriui ir kokius pokyčius kultūros sektoriuje galime pastebėti popandeminiu laikotarpiu.

Diskusijoje dalyvaus kultūros ministras Simonas Kairys, ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis, Lietuvos kultūros tarybos pirmininkė Asta Pakarklytė, Lietuvos šokio informacijos centro vadovė Gintarė Masteikaitė, KOG rinkodaros ir komunikacijos tyrimų instituto tyrimų ir įžvalgų vadovė Rūta Matulaitienė. Diskusijos dalyviai dalinsis įžvalgomis apie kultūros sektorių paveikusią pandemiją bei pasirengimą ateities krizėms.

Kviečiame registruotis.

Tyrimo pristatymas ir diskusija vyks Nacionalinės bibliotekos Renginių erdvėje (III a.).

Trumpai apie renginį

Data
vasario 3 d.
Laikas
15 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a.
Trukmė
3 val.
Dalyvavimas
prašome registruotis čia ›
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ›
Organizatoriai
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos kultūros taryba