Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Edukacinis ciklas „Tinkamas susitelkimas – kelias būti savimi“

2023 m. vasario 1 d. 12.00 val. – 13.00 val.

Vasario 1, 8 ir 22 d. 12 val. kviečiame į edukacinį ciklą „Tinkamas susitelkimas – kelias būti savimi“.

Nobelio literatūros premijos laureatas rašytojas Czesławas Miłoszas rašė: „<...> buvimas susitelkus. Tai reiškia sutelkti dėmesį į tai, kas yra dabar, užuot dairiusis į tai, kas buvo, arba į tai, kas bus. Tikras išganymas sąžinės kankiniams, atrajojantiems savo senus nuopuolius, išganymas nerimaujantiems, kurie neranda sau vietos, su siaubu įsivaizduodami, kas juos ištiks rytoj. O, kad mano eilės padėtų jų skaitytojui apsigyventi dabartyje...“

Edukacijos dalyviai turės galimybę giliau pažinti asmeninį psichologinį pasaulį. Tai atradimų procesas, kuris parodo kelius, kaip nutildyti nerimą, paleisti įtampas, blogus ateities scenarijus.

Jau daugelį metų pasaulio mokslininkai atlieka tyrimus, kaip dėmesingumo pratybos veikia žmogaus protą. Reguliariai praktikuojant tinkamą susitelkimą, įgaunama vertingos patirties, atpažįstamos geriausios būdo savybės. Išmokstama sąmoningai valdyti dėmesį, suvokti vidinį potencialą, praplėsti vidinės kultūros akiratį ir leistis pažinimo taku į meninės kūrybos bei filosofinių tradicijų sąsajas. Dėmesio valdymo technikos suteikia galimybę tapti sąmoningesniems.

Kiekvienam edukacijos dalyviui bus sudaromos palankios sąlygos nurimti, susikaupti ir kūrybiškai išsiskleisti kasdienėje veikloje. Susitelkimo valdymo metodai dalyviams bus naudingi kaip savirefleksija, kuri padeda išryškinti esminius asmenybės bruožus ir ugdyti analitinį mąstymą. Gilesnis savęs pažinimas leidžia geriau suprasti aplinkinį kultūros pasaulį, gebėti priimti ir vadovautis naujai atrastomis vertybėmis.

Edukacijos vyks Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Pažinimo erdvėje-Laimės Lukošiūnienės salėje, V a. Norinčius dalyvauti prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Trumpai apie renginį

Data
vasario 1, 8, 22 d.
Laikas
12 val.
Vieta
Pažinimo erdvė-Laimės Lukošiūnienės salė, V a.
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
norinčius dalyvauti prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“