Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Naujienos iliustracija

Moksleivius kviečiame į knygos „Dra ta ta. Stasio Ušinsko marionečių pokalbis su lėlininku Rimantu Driežiu“ pristatymą bei kūrybines veiklas

2023 m. kovo 31 d. 10.00 val. – 12.00 val.

Nuvilnijus Teatro dienai, kovo 31 d. 10 val. linksmu šūkiu „Dra ta ta!“ kviečiame 4–6 klasių mokinius į naujos, nepaprastos ir interaktyvios knygos pristatymą bei kūrybines dirbtuves!

Pažinsite Stasio Ušinsko (1905–1974) asmenybę, ypatingąsias jo sukurtas marionetes. Sužinosite, kada jos buvo patentuotos, kur saugomos, kodėl jomis rūpinasi net UNESCO. Ar skaitytojų dėka lėlės gali atgyti naujam gyvenimui? Nustebsite, kokias paslaptis atskleis „Dra ta ta“ ir kodėl knygai parinktas toks pavadinimas. Naudodamiesi QR kodo skaitytuvu, ne tik prikelsite marionetes, bet ir pažvelgsite rentgenu į jų vidų. O apie visa tai jums papasakos Stasio Ušinsko kūrybos žinovas lėlininkas Rimantas Driežis.

Pristatymo dalyviai dirbtuvėse „Pats sau“ imsis „dratinių“ lėlių gamybos bei interaktyvios improvizacijos pagal Stasio Ušinsko sukurtus personažus (ves knygos leidybos iniciatorė Sigutė Chlebinskaitė ir Rimantas Driežis).

Knygos „Dra ta ta. Stasio Ušinsko marionečių pokalbis su lėlininku Rimantu Driežiu“ projekto vadovė Irma Leščinskaitė, meno vadovė Agnė Dautartaitė-Krutulė. Knygą išleido Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, ją sudarė ir rengė gausi autorių bei specialistų komanda iš Vilniaus dailės akademijos, Vilniaus teatro „Lėlė“, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus, „Knygų šalies“.

Unikali knyga jau tapo 2022 m. Knygos meno konkurso bei Gražiausių Baltijos šalių knygų rinkimų laureate, yra pristatyta IBBY Lietuvoje apdovanojimams.

Norinčiuosius dalyvauti renginyje prašome registruotis iš anksto telefonu +370 5 239 8561 arba elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Plačiau apie Stasį Ušinską: https://www.vle.lt/straipsnis/stasys-usinskas/

Plačiau apie knygą: https://www.melc.lt/lt/parduotuve/1013-dra-ta-ta-stasio-usinsko-marioneciu-pokalbis-su-lelininku-rimantu-drieziu-3d-moduliacija-9786094052262

Trumpai apie renginį

Data
kovo 31 d.
Laikas
10 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
prašome registruotis iš anksto telefonu +370 5 239 8561 arba elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“