Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. birželio 17 d.

Palangos vasaros skaitykla sezoną pradeda meno apsuptyje

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykla 50-ąjį sezoną pradeda pristatydama lankytojams įdomias ir originalias parodas.

Jau trečiąją parodą skaityklos erdvėje eksponuoja vilniečių menininkų grupė „Devyni vėjai“, šiemet švenčianti veiklos dešimtmetį. Nuo 2006 m. grupė surengė daugybę parodų Lietuvoje ir už jos ribų, dalyvauja labdaros renginiuose, įgyvendina netikėtus meninius sumanymus. Kiekvieno grupės dailininko požiūris į pasaulį individualus ir jis išreiškiamas per motyvą, spalvą, kompoziciją, potėpį. Meninės raiškos arsenalas kas kartą skiriasi, o paveiksluose bandoma atskleisti savąjį meninės vizijos suvokimą ir stilistiką, laisvai pasirenkant iškilusį motyvą, bet išlaikant atvirumą tradicinei tapybai. Parodoje „Akimirkos 3“ matyti nerūpestinga banga, paslaptingi smėlio krantai, tylus gamtos ir aplinkos gyvenimas, slypintis už kurorto blizgesio ir šurmulio.

„Marokas. Žmonės ir spalvos“ – tai naujausia gydytojo, fotomenininko Dariaus Radzevičiaus fotografijų paroda. „Marokas – šalis, kurioje galima rasti visko: nuo hipsterių banglentininkų pamėgto kranto iki konservatyvaus islamiško kaimo, nuo saulėto pajūrio iki slidinėti tinkamų kalnų. Tai labai spalvinga, šiltų žmonių šalis“, – taip šalį ir savo parodą pristato autorius. Paroda gimė 2015 m. pavasarį keliaujant po šią egzotišką Šiaurės Afrikos šalį. Fotografijos buvo eksponuojamos Lietuvos Respublikos Vyriausybės rūmuose, Paberžės ir Nemenčinės gimnazijose. Šią vasarą parodą galės aplankyti pajūrio gyventojai, poilsiautojai ir svečiai.

Nepamiršti ir mūsų skaityklos mažieji lankytojai. Vaikų skaityklėlėje eksponuojama Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos auklėtinių dailės darbų paroda „Kelionė į pasakų šalį“. Darbų vadovė mokytoja Lendrūna Moncevičienė, pristatydama mokinių darbus, akcentuoja, kad „piešimas – tai procesas, kai vystosi vaikų gebėjimas kurti, padedantis įprasminti naujus pasaulio vaizdus, ne tik fiksuoti, bet ir savaip interpretuoti naudojantis įvairia medžiaga bei priemonėmis“. Parodoje eksponuojamose drobėse ir tapybos ant šilko darbuose atgyja įvairūs pasakų motyvai ir personažai.