Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. rugsėjo 2 d.

Nacionalinės bibliotekos atidarymo renginiai

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka po aštuonerius metus trukusios rekonstrukcijos rugsėjo 2 dieną atvers duris į atsinaujinusią ir modernią žinių ir kūrybos erdvę. Po oficialios atidarymo ceremonijos, kuri vyks rugsėjo 2 dieną, 18 val. ir kurią tiesiogiai stebėti bus galima per Lietuvos televizijos Kultūros kanalą, rugsėjo 3 dieną biblioteka kviečia visus norinčius pirmą kartą pamatyti rekonstruotą pastatą iš vidaus ir dalyvauti įdomioje veikloje. Susirinkusius prie Nacionalinės bibliotekos pastato jau nuo šeštadienio ryto pasitiks gyva džiazo muzika, o popiet bibliotekos erdvėse šurmuliuos kūrybinės dirbtuvės, bus eksponuojama Fluxus paroda, Žilvino Kempino instaliacija „Didysis O“, kitos meninės instaliacijos, atmosferą kurs elektroninės muzikos atlikėjo GeraiGerai grojama muzika, gardi Taste map kava.  

Rugsėjo 3 d. renginių programa

Patirk, kas yra šiuolaikiška, moderni ir atvira biblioteka!

11–16 val.

LNB Jazz 2016
Tai pirmasis ir, tikimasi, tradiciniu tapsiantis džiazo festivalis, kuris vyks aikštėje prie Nacionalinės bibliotekos.  Renginio partnerė – EV meninio ugdymo studija.

„LNB Jazz 2016“ dalyvauja Vilniaus Karoliniškių muzikos mokyklos bigbendas, lengvosios ir džiazo muzikos atlikėjų festivalio-konkurso „Elektrėnų žiburiukai 2016“ laureatai, Vievio, Elektrėnų, Marijamplės meno mokyklų, Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos atlikėjai, Vilniaus jaunimo bigbendas „The Magic Time Orchestra“.

11–18 val.

Nacionalinės premijos laureato, vieno žymiausių šiuolaikinio meno atstovų, reprezentuojančių Lietuvą pasaulyje, Žilvino Kempino instaliacija „Didysis O“.
Instaliacija veiks Nacionalinės bibliotekos atrijuje.

14 val.

Parodos „Atvirlaiškis Vilniui – su meile Jurgis“ pristatymas
Renginys vyks Nacionalinės bibliotekos penktame aukšte.
Parodos partneris – Jono Meko vizualiųjų menų centras.

Pasaulio muziejuose yra vos keletas Fluxus judėjimą išsamiai pristatančių kolekcijų, viena jų priklauso Vilniaus miestui. Nacionalinėje bibliotekoje kaip tik ir pristatoma Fluxus kolekcijos dalis – autoriniai Jurgio Mačiūno dizaino, grafikos kūriniai, objektai, atvirlaiškiai.

15–18 val.

Kūrybinės dirbtuvės
Įvairiose Nacionalinės bibliotekos erdvėse galėsite įsitraukti į kūrybinę veiklą. Lankytojų lauks meninės instaliacijos ir demonstracijos, pasitelkiant modernias technologijas, kūrybinės dirbtuvės, kurių veiklą organizuos gausus būrys bibliotekos partnerių. Energija ir gera nuotaika garantuota, nes susirinkusius kava vaišins Taste map.

16–18 val.

Elektroninės muzikos atlikėjo GeraiGerai pasirodymas
Nacionalinės bibliotekos trečias aukštas.

Laukiame jūsų ir rugsėjo 4 dieną: galėsite aplankyti bibliotekos erdves, patirti „Didįjį O“ ir apžiūrėti parodą „Atvirlaiškis Vilniui – su meile Jurgis“.

Bibliotekoje – modernios darbo ir kūrybos erdvės

Naujos Nacionalinės bibliotekos erdvės ir paslaugos atsivers laipsniškai, tačiau pirmieji rekonstruotos bibliotekos lankytojai galės „paragauti“ to, kas jau netrukus veiks Nacionalinėje bibliotekoje. Integravus modernias technologijas ir atsižvelgus į pasaulines darbo, kūrybos ir apskritai gyvenimo būdo tendencijas, Nacionalinėje bibliotekoje nemažai įvairios veiklos bus pasiūlyta ne tik tradiciniams bibliotekos lankytojams, bet ir jauniesiems specialistams. Jie skatinami ateiti į biblioteką dirbti, kurti, bendrauti, megzti naudingus ryšius, naudotis bibliotekos informaciniais ir technologijų ištekliais. Jau netrukus jauni profesionalai galės bendrauti susitikimų kambariuose, dirbti specialiose bendradarbystės erdvėse ir projektų dirbtuvėse, naudotis konferencijų sale ir net aštuoniomis specializuotomis skaityklomis, kurių darbuotojai padės surasti bibliotekos informacinius išteklius. Darbui ir prasmingam laisvalaikiui bus atvira muzikos įrašų studija, kino salė, meno, parodų ir muzikos erdvės; veiks bibliotekos TV studija, kur bus rengiamos tiesioginės transliacijos kartu su verslo ir valstybinio sektoriaus partneriais, kitais specialistais. Bibliotekoje bus pasirūpinta ir šeimomis su vaikučiais, jų patogumui veiks vaikų užimtumo centras „Žaisloteka“, bus įrengtas motinos ir vaiko kambarys.

Ateikite skaityti, dirbti, kurti, tobulėti!