Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. rugsėjo 7 d.

Renginys „Skaitmeninis menas“ kviečia susipažinti su Alberto Vaidilos kūryba

Rugsėjo 8 d., 18.00 val., Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks edukacinis renginys „Skaitmeninis menas“, kuriame bus pristatyta Alberto Vaidilos skaitmeninės tapybos ir grafikos paroda „Būties ženklai II“.

„Kompiuteris paveikslų nekuria. Jis tėra tik gana įnoringas įrankis paveikslui sukurti, duodantis virtualų pieštuką, trintuką, spalvas, linijas, teptuką... O kurti reikia pačiam“, – sako žurnalistas, fotografas, menininkas, dailėtyrininkas Albertas Vaidila. „Šie darbai yra mano pasaulėjautą atspindintis žvilgsnis į pasaulį – sudėtingą, kupiną slėpinių. Visa tai, ką matome, jaučiame, suvokiame – tai ir yra būties ženklai. Manau, kad kiekvieną žmogų domina tai, kas mus supa, ir kiekvienas apie tai mąsto ir vertina savitai. Visata, kosmosas, gyvybės atsiradimas, žmonių gyvenimas, gamtos mįslės – visa tai gali būti įvairiai interpretuojama. Aš pateikiu savąją, fantazijos ir kūrybinės išmonės nuspalvintą, versiją.“

Renginyje dalyvauja parodos autorius, menininkas, dailėtyrininkas, žurnalistas Albertas Vaidila, jis papasakos apie skaitmenines technikas, naudojamas kuriant kompiuterinį meną. Lankytojams pristatomų kūrinių tematika įvairi – nuo supančios aplinkos apmąstymų iki kosminių vizijų.

Laukiame jūsų Nacionalinėje bibliotekoje (Gedimino pr. 51), penkto aukšto erdvėje.