Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. rugsėjo 12 d.

Kviečiame į pokalbį apie vaikų literatūrą

Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas kviečia į diskusiją „Globalus ir lokalus žvilgsnis į vaikų literatūrą“, kuri vyks rugsėjo 14 d. 10 val. Nacionalinės bibliotekos konferencijų salėje. Ši diskusija yra pirmasis renginys iš diskusijų ir viešųjų paskaitų ciklo „Pokalbiai apie vaikų literatūrą“.

Diskutuosime apie tai, kokių naujienų apie vaikų literatūrą ir jos tyrimus iš Naujoje Zelandijoje vykusio 35-ojo Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (angl. The International Board on Books for Young People, IBBY) pasaulinio kongreso parsivežė Lietuvos atstovai, kaip mūsų šalies vaikų literatūra atrodo pasaulio kontekste – kuo mes išskirtiniai, stiprūs, o į ką turėtume atkreipti dėmesį, gal net pasitempti. Be to, aptarsime, ko galėtume pasimokyti iš Naujosios Zelandijos bibliotekų.

Diskusiją moderuos dr. Kęstutis Urba (LNB, VU), o su juo šnekučiuosis Inga Mitunevičiūtė (LNB), dr. Asta Gustaitienė (VDU), Benas Bėrantas (leidykla „Nieko rimto“), Justina Juciūtė (AMB) ir Giedrė Narbutaitė (AMB). Diskusija truks 1,5 val.

Renginys bus filmuojamas, jo įrašą bus galima žiūrėti internete. 

Daugiau informacijos galima gauti el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ar tel. (8 5) 239 8564.