Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. rugsėjo 15 d.

Nacionalinės bibliotekos atstovai lankėsi Kūrybiškumo ir inovacijų centre „LinkMenų fabrikas“

Rugsėjo 15 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos delegacija, vadovaujama generalinio direktoriaus prof. dr. Renaldo Gudausko, lankėsi Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Kūrybiškumo ir inovacijų centre „LinkMenų fabrikas“. Modernėjančiame Vilniaus Linkmenų g. rajone įsikūrusiame centre, 1100 kv. m. erdvėje, veikia 45 cechai, biurai ir barai, skirti įvairių sričių kūrėjams, verslininkams ir išradėjams. Tai erdvė, kurioje tarpdisciplininės idėjos virsta realiais produktais ir paslaugomis. Anot „LinkMenų fabriko“ direktoriaus Ado Meškėno, „šis centras – tai pirma tokio pobūdžio erdvė Lietuvoje, skirta ugdyti studentų kūrybiškumą. Menai, inžinerija, vadyba, studijos, mokslas, verslas – tai poliai, ant kurių pastatytas „LinkMenų fabrikas“. Bendradarbiaudamas su nacionaliniais ir tarptautiniais partneriais, fabrikas siekia ugdyti praktinius studentų gebėjimus ir skatinti kūrybiškumą.

„Šiandienos pasaulyje kūrybiškumas tampa viena iš esminių visuomeninių jėgų. Laikai keičiasi ir mes privalome keistis kartu su jais. Biblioteka nebegali apsiriboti vien knygų saugyklos funkcija. Moderni, šiuolaikiška biblioteka – tai kūrybiška bendradarbystės, žinių ir inovacijų erdvė, kurioje sveikintinos įvairiausios iniciatyvos, kuriančios pridėtinę vertę visuomenei“, – sakė prof. dr. R. Gudauskas. Generalinis direktorius teigė dinamiškoje, iniciatyvioje „LinkMenų fabriko“ komandoje įžvelgiantis pajėgų partnerį, galintį pademonstruoti savo galimybes atnaujintose Nacionalinės bibliotekos erdvėse ir sukurti jose papildomų traukos centrų. „Inovatyviausios pasaulio bibliotekos, pavyzdžiui, Britų biblioteka, į kurią lygiuojamės, turi vyriausybinių ir nevyriausybinių institucijų, akademinių, verslo struktūrų tinklą. Visiems darniai veikiant sukuriama pridėtinė vertė, išgaunamas sinerginis efektas. Tik tokiu keliu eidami gebėsime tinkamai, operatyviai reaguoti į besikeičiančio pasaulio iššūkius“, – ateities perspektyvomis dalijosi prof. dr. R. Gudauskas.

Susitikime nutarta, kad Nacionalinės bibliotekos ir VGTU Kūrybiškumo ir inovacijų centro „LinkMenų fabrikas“ bendradarbiavimas jau artimiausioje ateityje atsispindės konkrečiuose projektuose.