Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. rugsėjo 16 d.

Operos popietė šeimoms „Ateina Bruknelė vaivorykščių tiltu“

Rugsėjo 17 d. 13 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks teatralizuotas renginys visai šeimai. Šeštadienio popietę šeimos su vaikučiais galės praleisti su kompozitoriaus Jono Tamulionio operos „Bruknelė“, sukurtos pagal Martyno Vainilaičio poemą, veikėjais.

Renginio metu operos kūrinius atliks Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistai Joana Gedmintaitė, Rafailas Karpis, Inesa Linaburgytė ir Egidijus Dauskurdis. Solistams akompanuos pianistė Olga Taškinaitė. Susitiksime ir su M. Vainilaičio žmona Sofija Vainilaitiene.

Popietėje dalyvaus muzikinio ugdymo mokyklos „Dainorėliai“ mokiniai ir jų tėveliai, skaitysiantys M. Vainilaičio poemos ištraukas. Paskaityti ištraukėlių, paaiškinančių operos veiksmą, kviesime ir į renginį atvykusius vaikus bei jų tėvelius. Aktyviausieji ir drąsiausieji žiūrovai taip pat galės imtis kitų užduočių – žygiuoti, drauge padainuoti. Po susitikimo jaunųjų lankytojų lauks kūrybinės dirbtuvės – drauge su S. Vainilaitiene jie kurs pasakos poemos „Bruknelė“ iliustracijas.

Operos „Bruknelė“ veikėjai svečių lauks Nacionalinės bibliotekos III aukšte, prie vitražo.