Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. rugsėjo 20 d.

Rugsėjo 27 d.: fraktalų piešimo dirbtuvės su J. Žuromskaja ir G. Jusaityte

Jau ne pirmą sykį Nacionalinė biblioteka kviečia lankytojus į fraktalų piešimo dirbtuves. Ankstesni susitikimai puikiai pasiteisino, tad norime suteikti galimybę dirbtuvėse dalyvauti taip piešti dar nebandžiusiems arba dar sykį ateiti šią veiklą jau spėjusiems pamėgti.

Nors žodis „fraktalai“ skamba neįprastai, tai – labai paprasta piešimo technika, paremta spontanišku linijų kūrimu ir spalvinimu. Spontaniškumo elementas paverčia šį užsiėmimą būdu save pažinti ir ugdyti. Sakoma, kad fraktalų piešimas nėra vien menas, tai – nuoširdus darbas su savimi, prilygstantis meditacijai.

Fraktalinis piešimas naudojamas kaip efektyvi metodika dirbant su emocinių problemų, traumų, psichologinių sutrikimų, įvairių fizinių negalavimų turinčiais žmonėmis. Antra vertus, bene kiekvieno mūsų gyvenimas yra pažymėtas vienokių ar kitokių emocinių išgyvenimų, patirtų vaikystėje, šeimoje, paauglystėje ar darbo aplinkoje. Piešdami ir spalvindami fraktalus, galime tikėtis į dienos šviesą ištraukti įvairių psichologinių problemų, kompleksų, nepasitikėjimo savimi priežastis ir kibti joms į atlapus.

Šį kartą dirbtuves ves fraktalų piešimo mokytojos, knygos „Nusipiešk gyvenimą, kokio nori“ autorės Brigitos Paulauskienės mokinės Justina Žuromskaja ir Giedrė Jusaitytė.

Merginos dalijasi savo mintimis apie šį meninės raiškos būdą:

„Man fraktalai – tai spalvų magija, būdas atsipalaiduoti, pailsėti nuo rutinos, pasisemti įkvėpimo ir jėgų.“ (Giedrė)

„Fraktalai man tapo spalvotu priminimu, padedančiu sustoti kasdienybės maratone. Piešdama mokausi mėgautis akimirka ir džiaugtis procesu. Tai – puiki proga pajusti save, atpažinti emocijas ir perprasti būsenas. Fraktalai – tai saugi erdvė leisti sau būti tokiai, kokia noriu. Jie man padeda suprasti ne tik save, bet ir kitus.“ (Justina)

Dalyviai kviečiami atsinešti juodą tušinuką ir spalvotų pieštukų.

Trumpai apie renginį

Data
rugsėjo 27 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Meno erdvė, V a.
Trukmė
2,5 val.
Dalyvavimas
dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia ›
socialiniame tinkle „Facebook“ ›