Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gruodžio 1 d.

Gruodžio 2 d.: E. Nevardauskaitės ir D. Heinemanno filmo peržiūra ir paskaita apie kūrybišką balso panaudojimą kine

Kviečiame praleisti vakarą su kūrėjų duetu iš Londono „Broken Island Films“. Elvina Nevardauskaitė ir Davidas Heinemannas suvienijo jėgas ir gabumus, siekdami kurti dokumentinį ir meninį kiną, pateikiantį alternatyvų požiūrį į šiuolaikines problemas.

Pirmiausia drauge žiūrėsime 2016 m. sukurtą trumpametražį filmą „Atmink, iš molio esi“. „Seniausia Lietuvos gamykla įkvepia gyvybės naujai darbininkų kartai ir jų gaminamoms molinėms plytoms. Erdvės, tekstūros ir garsai perkelia žiūrovą į neapibrėžtą mistinę dimensiją. Nykstanti gamykla ir joje vykstantis sizifiškas darbas primena mūsų pačių mirtingumą. Iš molio kilęs, dulke pavirsi“, – taip siužetą pristato autoriai.

Filmo premjera įvyko šių metų Vilniaus kino festivalyje „Kino pavasaris“, šiuo metu jis keliauja po tarptautinius festivalius Londone ir Izraelyje.

Po filmo E. Nevardauskaitė ir D. Heinemannas ragins žiūrovus ne skubėti namo, o likti pasiklausyti paskaitos „Kūrybiškas balso panaudojimas kine“. „Remdamiesi pavyzdžiais iš žinomų dokumentinių ir vaidybinių kino filmų, taip pat ir iš savo pačių kūrybos, tyrinėsime balso ir vaizdo derinius ir subjektyvią balso panaudojimo įtaką filmams. Kalbėsime apie tai, kaip rodomi vaizdai gali veikti nuomonę apie filmo veikėjus – pasakotojus, liekančius už kadro. Aptarsime garso dizaino svarbą filmuose, balso poveikį erdvių transformacijai kine. Pavyzdžiui, dokumentiniame filme „Atmink, iš molio esi“ nė karto neišvystame pagrindinės veikėjos, tačiau girdime jos balsą – taip sukuriamas įspūdis, kad pati gamykla žmogaus balsu prabyla apie savo istoriją“, – apie būsimą paskaitą pasakoja E. Nevardauskaitė.

Vakaras atviras visiems smalsiems turiningų susitikimų mėgėjams. Laukiame jūsų.

Trumpai apie renginį

Data gruodžio 2 d.
Laikas 16 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›