Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. kovo 16 d.

Kovo 16 d.: kino popietėje – „Traukinio apiplėšimo, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“ peržiūra

Maloniai kviečiame jau esamus ir būsimus Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos kino klubo žiūrovus į romantinę meilės ir nuotykių komedijos peržiūrą. Tai smagus filmas apie draugystę, meilę ir surežisuotą vagystę. Taip filmą „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“ apibūdina jo kūrėjai, režisieriai Simonas Aškelavičius ir Ričardas Marcinkus.

Nedideliame miestelyje gyvena du draugai – Saulius ir Paulius. Jie pragyvenimui užsidirba pardavinėdami mašinų dalis, kurias jiems tiekia stambus vietinės reikšmės verslininkas Amerika (akt. Evaldas Jaras). Vieną dieną jis draugams pasiūlo perlėkti per miestelį prabangiu automobiliu, tačiau po audringos nakties jis dingsta. Už pradangintą automobilį verslininkas pareikalauja, kad jie apiplėštų traukinį.

Pagrindinius vaidmenis atlikę Saulius (akt. Giedrius Savickas) ir Paulius (akt. Marius Repšys) žiniasklaidai juokaudami sakė, vaidinti per daug nereikėjo, jie buvo savimi.

Giedriui teko įkūnyti jausmingą, meilę labiau nei turtus vertinantį romantiką. Filme jis – nuo pirmos klasės įsimylėjęs už vyresnio turtingo gruzino ištekančią Justę (akt. Rita Žliobaitė) ir visą gyvenimą iki pat vestuvių dienos rašo jai meilės laiškus. Rūpestingą Sauliaus močiutę (filme – babą) įkūnija Bernadeta Lukošiūtė, daugeliui geriau žinoma kaip Teta Beta. Ji pristatoma iš skirtingų pusių – kaip geraširdė švelni senolė, tačiau kartu – kovinga, dėl savo anūko galinti į rankas paimti ir šaltąjį ginklą. Filme gausu įvairių personažų ir siužetinių linijų: mafija, vestuvės, vesterno elementai.

2015 m. sukurtame filme (trukmė 98 min., N-13) vaidina Giedrius Savickas, Marius Repšys,  Leonardas Pobedonoscevas, Ramūnas Cicėnas, Rita Žliobaitė, Bernadeta Lukošiūtė, Rolandas Dovydaitis, Ramūnas Cicėnas ir kt.

Trumpai apie renginį

Data kovo 16 d.
Laikas 12 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 1.40 min.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“