Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. sausio 15 d.

Nacionalinėje bibliotekoje kandidatų į Vilniaus merus vizijos dėl sostinės ateities

Artėjant Lietuvos savivaldybių tarybų rinkimams Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko antroji ciklo „Vizijos Vilniaus ateičiai“ diskusija.

Šio ciklo metu kandidatai į Vilniaus merus visuomenei pristato pagrindines idėjas ir diskutuoja svarbiausiais miesto ateities klausimais.

Šį kartą diskusijoje dalyvavo Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Remigijus Lapinskas, Lietuvos centro partijos pirmininkas Naglis Puteikis, dr. Inga Laurušonė (visuomeninis rinkimų komitetas „Judėk, Vilniau!“) ir Liutauras Stoškus (visuomeninis rinkimų komitetas „Bendruomeniškas Vilnius“).

Diskusiją moderavo politologas, Nacionalinės bibliotekos Dokumentinio paveldo tyrimų departamento Lituanistikos skyriaus vyresnysis metodininkas-tyrėjas Matas Baltrukevičius.

Savo idėjas pristatęs N. Puteikis atkreipė dėmesį į tai, kad Vilniaus vadovybei ne visi gyventojai yra vienodai svarbūs. Savivaldybė per daug pataikauja stambiems verslininkams, per mažai dėmesio skiria eilinių piliečių poreikiams, dėl to nukenčia visas miestas ir išleidžiama daug pinigų.

I. Laurušonė akcentavo, kad vilniečiams miestas prasideda pravėrus namų duris. Todėl labai svarbu, kad svarbiausi infrastruktūros objektai būtų arti vilniečių namų. Kandidatė pabrėžė, kad žymiai svarbiau sutvarkyti jau esamus objektus, tarnaujančius miestui, o ne imtis tokių brangių projektų, kaip tramvajaus linija.

R. Lapinskas kalbėjo apie tai, kad labai svarbu pertvarkyti miesto transporto sistemą, kuri kenčia dėl neapgalvotų sprendimų, numatant prekybos centrų statymo vietas. Be to, žaliųjų idėjoms atstovaujantis politikas pabrėžė, kad miestas netolimoje ateityje gali susidurti ir su klimato kaitos padariniais.

L. Stoškus siūlė į miesto problemų sprendimą labiau įtraukti vilniečius, ieškant kuo efektyvesnių būdų informuoti miestiečius apie sprendžiamus klausimus. Taip pat politikas pabrėžė, kad labai svarbu Vilniuje gerinti švietimo kokybę, skatinant mokyklų tarpusavio bendradarbiavimą.

Diskusijoje buvo aptarti ir piliečių įtraukimo į sprendimų priėmimą būdai, miesto planavimo klausimai, kandidatai atsakė į susirinkusiųjų klausimus.

Trečioji ciklo diskusija vyks vasario 5 dieną (antradienį).

Susiję straipsniai:


Daugiau nuotraukų ›