Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 10 d.

Knygos „Biblioterapija: teorija ir praktika“ sutiktuvės

Spalio pradžioje skaitytojus pasiekė Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos išleista dr. Daivos Janavičienės knyga „Biblioterapija: teorija ir praktika“ – vienas pirmųjų šalyje leidinių, skirtas terapiniam skaitymo poveikiui apžvelgti.

Biblioterapija – tai pagalba žmogui gilinantis į tekstus. Šis terminas žinomas jau daugiau nei 100 metų, o metodo kilmė siejama su faktais iš senovės istorijos. Šiandien, pandemijos akivaizdoje, skaitymo terapija tampa ypač aktuali: ji gali padėti žmogui prisitaikyti prie sudėtingos situacijos, sumažinti vidinę įtampą, rasti atsakymus į egzistencinius, savęs pažinimo, vertybių klausimus.

Kviečiame žiūrėti knygos „Biblioterapija: teorija ir praktika“ pristatymo laidą, kurioje autorė, Nacionalinės bibliotekos Bibliotekininkystės ir bibliografijos tyrimų skyriaus vyriausioji metodininkė tyrėja dr. D. Janaviečienė dar sykį paaiškina biblioterapijos sąvoką, aptaria jos taikymo būdus, rūšis, apžvelgia istoriją ir prisipažįsta, kodėl jai asmeniškai šis metodas svarbus. Ar biblioterapija yra labiau teorija, ar – praktika? Kuo ji skiriasi, kai taikoma bibliotekoje ir psichoterapeuto kabinete? Kokiems žmonėms gali būti naudinga? Ir kokia pastaruoju metu perskaityta knyga pačiai autorei buvo biblioterapinė? Laidoje į šiuos klausimus atsako dr. D. Janavičienė kartu su Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubo viena iš vadovių Rasa Derenčiene.

Maloniai kviečiame žiūrėti:

Daugiau su biblioterapija susijusių vaizdo įrašų rasite Nacionalinės bibliotekos „Youtube“ kanale esančiame grojaraštyje „Biblioterapija iš namų“