Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. balandžio 21 d.

Išlaisvinkite kūrybiškumą su portalo ibiblioteka.lt knygomis

Balandžio 21-ąją pasaulyje minima Kūrybiškumo ir inovacijų diena. Šios dienos proga linkime niekada neblėstančios kūrybiškumo ugnelės ir drąsos pasirenkant naujovišką, dar nepramintą kelią. Kas žino – gal būtent jis veda didžių atradimų link?

Tikimės, kad energijos, smalsumo ir pasitikėjimo savimi jums įpūs šios elektroninių paslaugų portalo ibiblioteka.lt knygos.

Knygos viršelis

Julia Cameron „Kūrėjo kelias. Praktinės kūrybingumo pamokos“

Knyga naudinga pradedantiems ir jau aktyviai kuriantiems žmonėms, vizionieriams ir menininkams, dėstytojams ir pedagogams. Ji ne tik įkvepia ir skatina kūrybinę saviraišką, kuri yra kiekvienos asmenybės vidinė ašis, didžiulis visaverčio gyvenimo impulsas, bet ir siūlo konkrečius, išbandytus metodus. Per dvylika turiningų savaičių, skirdami laiko sau, užsirašydami ir apmąstydami svarbiausias mintis, palengva atgaivinsite kūrybiškumą ir išsivaduosite iš įvairių vidinių kliūčių. Klaidingus įsitikinimus, baimę, kompleksus, pavydą, kaltę ir kitus neigiamus jausmus ilgainiui pakeis pasitikėjimas savimi ir produktyvumas.

Knygos viršelis

Julia Cameron, Emma Lively „Kaip ugdyti vaikų kūrybingumą“

Knygoje „Kaip ugdyti vaikų kūrybingumą“ tėvai ras priemonių rinkinį, kuriuo galima naudotis bet kuriame vaiko augimo etape. Pasak vienos autorių Julios Cameron: „Kiekvienas vaikas yra kūrybingas. Kiekvienas tėvas ir mama taip pat yra kūrybingi. Jūsų vaikui reikia džiaugsmo ir kūrybinių patirčių, kurios išgyventos asmeniškai ir kartu su jumis neša šeimai laimę bei pilnatvės jausmą.“

Knygos viršelis

M. D. Srini Pillay „Atskleiskite proto galią“

Prisipažinkite, kiek kartų per dieną pasakote sau – viskas, turiu susikaupti, turiu padaryti šį darbą iki galo. Tam, kad susikauptumėte, griebiatės įvairiausių priemonių: bandote atsiriboti nuo kolegų naudodami ausines, žymitės visus darbus savo kalendoriuje valandų tikslumu, užsidarote namie ir t. t. Tačiau sutelkto dėmesio kultas, kaip teigia psichiatras Srini Pillay, jau yra kiek pasenęs. Paradoksalu, bet, eikvodami energiją dėmesiui sukaupti, iš tikrųjų silpninate savo kūrybines galias ir užveriate duris įkvėpimui. Ką daryti? Pasirodo, svarbu mokėti ir sutelkti, ir atpalaiduoti dėmesį.

Knygos viršelis

Kevin Ashton „Kaip paskraidinti žirgą: paslaptinga kūrybos, išradimų ir atradimų istorija“

„Kūryba – ne magija, o darbas“, – teigia garsus technologijų kūrėjas ir knygos „Kaip paskraidinti žirgą“ autorius. Šioje knygoje jis drąsiai išsklaido šimtmečius puoselėtą mitą, kad kūryba paklūsta tik genijams ir kad talentingiems žmonėms kam nors sukurti nereikia daug pastangų. „Nebuvo stebuklo, būta tik keleto akimirkų įkvėpimo ir dešimtys tūkstančių valandų darbo“, – prisimena autorius, apžvelgdamas savo dvidešimties metų kūrybinį kelią. Kūryba – sunkus darbas, reikalaujantis nepaprastai daug atkaklumo ir ištvermės. Tačiau tai, anot autoriaus, – vienintelė bloga žinia. O štai gera žinia ta, kad mes visi galime būti kūrėjai!

Linkime kūrybingumu kibirkščiuojančių akimirkų!