Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. gegužės 14 d.

Įteikti apdovanojimai intelektualaus motociklininkų ralio nugalėtojams

Gegužės 13 dieną 10-ojo ralio „Ryterna modul Mototourism rally“ organizatoriai kartu su partneriais Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Kultūros paveldo departamentu, Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejumi ir pagrindiniu rėmėju „Ryterna modul“ įteikė apdovanojimus 2020 metų renginio laimėtojams ir paskelbė nominacijas.

Praėjusių metų rugpjūčio 22 d. įvykusio istorinio intelektualaus mototuristinio ralio dalyviai varžėsi, kas per vieną dieną aplankys ir pažins iki keturiasdešimt Lietuvai svarbių istorijų, kultūros paveldo objektų. Dalyviai motociklais važiavo po Lietuvą, aplankė ir pažino įdomias Lietuvos vietoves, susitiko ir bendravo su lankomų vietų bendruomenėmis ir už įvykdytas organizatorių pateiktas užduotis rinko taškus. Šios varžybos – tai kelionė Žydų kultūros, Pasaulio teisuolių, Tautodailės, UNESCO paveldo, Steigiamojo Seimo keliais. 

Vienas organizatorių, VšĮ „Motobaltija“ direktorius Markas Dolgovas įsitikinęs, kad šio ralio esmė yra ne konkurencingos varžybos, bet keliavimas siekiant pažinti mūsų šalį ir istoriją: „Manome, kad šiame renginyje nėra laimėtojų kaip sportinėse varžybose – visi nori keliauti ir pažinti, tad tikime, kad ralis paliko įspūdį ir žymę visų dalyvių širdyse.“

Tradiciškai jau antrus metus dalyviai laimi ralio partnerės Nacionalinės bibliotekos nominacijas. Laimėtojus pasveikino Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas: „Didžiuojamės, kad esame šios išskirtinės iniciatyvos partneriai, prisidedantys prie svarbiausių datų minėjimo ir netradicinio jų įprasminimo. Mums ypač svarbu, kad į praėjusių metų maršrutą buvo įtraukta nemažai Žydų kultūros paveldo objektų, taip paminint paskelbtus Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metus. Nacionalinė biblioteka, saugodama vieną reikšmingiausių judaikos dokumentinio paveldo rinkinių ir skirdama daug dėmesio judaikos tyrimams ir sklaidai, siekia, kad visuomenė geriau pažintų žydų kultūrą. Organizatoriai būtent tokią galimybę suteikė jums ir daugiau kaip 1000 praėjusių metų ralio dalyvių.“

Nominacijas taip pat pristatė Kultūros paveldo departamentas ir Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejus. Apdovanojimų  teikimo renginį vedė viena iš ralio organizatorių, VšĮ „Motobaltija“ atstovė Birutė Vaitkutė.

Laimėtojai:

1 vieta – komanda „Free riders“ (Radviliškis): Dainius Morkūnas (kapitonas), Mantas Repšys, Vladas Vaidžiulis.
 
2 vieta – komanda „Laisvė lėkti!“ (Biržai): Martynas Plungė (kapitonas), Audrius Valečka, Eglė Stropienė, Diana Valečkienė, Mindaugas Valečka.
 
3 vieta – komanda „Lenciūgo taukas“ (Klaipedos r.): Justas Kavaliauskas (kapitonas), Dominykas Stonys, Modestas Bundauskas.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos nominaciją laimėjo:

Komanda „Laisvė lėkti!“ (Biržai): Martynas Plungė (kapitonas), Audrius Valečka, Eglė Stropienė, Diana Valečkienė, Mindaugas Valečka.
 
Komanda „Sakyk rožė“ (Ukmergė): Silvija Samoškaitė, Majakas Ugnius Grybauskas (kapitonas), Inkaras Linas Rastauskas, Lencas Teodoras Aukštuolis, Indrė Švaikauskaitė, Viesulas Karolis Džiovalas, Aistė Džiovalienė, Iveta Lengertaitė.
 
Komanda „Račiokai“ (Kėdainiai): Mindaugas Kulpavičius (kapitonas), Arvydas Vaičiūnas, Vytautas Balčiūnas, Sigitas Ramonas, Edvinas Juodžbalis.

Sveikiname nugalėtojus!