Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2022 m. liepos 7 d.

Aptartos kultūrinės edukacijos informacinės sistemos galimybės

Liepos 7 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Mindaugas Bundza. Su bibliotekos komanda aptarta Kultūrinės edukacijos sistemos modernizavimo projekto eiga ir šiuo metu bandomos kultūrinės edukacijos informacinės sistemos galimybės.

Susitikime dalyvavo Nacionalinės bibliotekos generalinio direktoriaus pavaduotoja mokslui ir strateginei plėtrai Ingrida Veliutė, Kultūrinės edukacijos sistemos modernizavimo projekto vadovė Giedrė Čistovienė, Kompetencijų ugdymo ir kultūrinės edukacijos centro vadovė Jurgita Vasilavičiūtė-Garunkštienė.

Blokų grandinės pagrindu sukurtą informacinę sistemą pirmiausia numatyta naudoti kultūros paso paslaugoms teikti. Ši sistema – nacionalinės kultūrinės edukacijos sistemos modernizavimo projekto, kurį įgyvendina Nacionalinė biblioteka su Kultūros ministerija ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, dalis.

Šiuo metu vyksta informacinės sistemos bandomoji eksploatacija, joje dalyvauja 27 kultūros, meno ir švietimo institucijų bei nevyriausybinių organizacijų atstovai, teikiantys kultūrines edukacines paslaugas muziejuose, teatruose, bibliotekose, koncertinėse įstaigose ir kitur. Jie išbandys skirtingas informacinės sistemos dalis – paskyros sukūrimo, kultūros ir meno paslaugų paraiškos pateikimo, ekspertinio paraiškų vertinimo modulius.

Rugsėjį ir spalį numatytas antras bandomosios eksploatacijos etapas, į jį įsitrauks ir mokyklos. Bus išbandytas edukacijų užsakymas ir vertinimas, sistemos žaidybinimo elementai, taip pat virtualios piniginės (ją su valstybės skiriamomis lėšomis kultūros paso paslaugoms turi kiekvienas Lietuvos moksleivis) funkcionalumas.

Naująją informacinę sistemą kultūros paso paraiškoms teikti numatyta pradėti naudoti spalį, o moksleiviai ir mokytojai prie jos prisidės nuo 2023-iųjų sausio.

Į Kultūrinės edukacijos sistemos modernizavimo projekto įgyvendinimą aktyviai įsitraukė Kompetencijų ugdymo ir kultūrinės edukacijos centras. Jo dėka bus užtikrintas svarbiausio projekto rezultato – sukurtos kultūrinės edukacijos informacinės sistemos – tęstinumas pasibaigus projektui.