Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. rugsėjo 30 d.

Mokymai Nacionalinėje bibliotekoje – darbui ir laisvalaikiui

Kviečiame Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos lankytojus išmokti naudotis paieška duomenų bazėse, susirasti reikalingus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą dominančią medžiagą, sužinoti, kuo skiriasi mada ir kostiumas. Spalį kviečiame į nuotolinius mokymus, bet esant poreikiui, jei susirinktų grupė, galime surengti ir gyvai bibliotekoje.

Norėdami padėti nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams, pritaikėme jiems daugelį paslaugų. Informaciją apie nemokamas bibliotekos paslaugas Ukrainos gyventojams rasite čia. Ukrainiečius ir kitus kitataučius kviečiame į nuotolinius mokymus, juose rusų kalba pristatysime elektronines paslaugas kasdieniams poreikiams ir laisvalaikiui mūsų šalyje.

Nuotoliniai mokymai

Jie rengiami per „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę gausite nuorodą, ją aktyvavę turėsite galimybę dalyvauti mokymuose. Trukmė – iki 1 val.

Spalį kviečiame į šiuos nuotolinius mokymus:

  • Posistemės „Teisės aktai“ ir „Teisėkūra“ lietuviškoje teisinėje duomenų bazėje „Infolex“ ir posistemė „Teismų praktika“ – bylų paieška lietuviškoje teisinėje duomenų bazėje „Infolex“. Susipažinsite su lietuviška teisine duomenų baze, patobulinsite teisės žinias, išmoksite susirasti reikalingus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą susijusią medžiagą.
  • Kuo skiriasi mada ir kostiumas – išmokite rasti žinių apie aprangos istoriją informacijos išteklių sistemose. Susipažinsite su kostiumo raida, įvairių epochų drabužių dėvėsenos įdomybėmis ir niuansais. Išmoksite atskirti madą ir kostiumą. Išgirsite rekomendacijų, kaip rasti informacijos apie kostiumo istoriją gausiuose šiuolaikiniuose informacijos ištekliuose.
  • Biblioteka kitataučiams. Informacinis raštingumas: elektroninės paslaugos kasdieniams poreikiams (rusų kalba). Pristatomos elektroninės paslaugos kasdieniams poreikiams kitataučiams ir karo pabėgėliams Lietuvoje. Supažindinama su buities, transporto, laisvalaikio, savirealizacijos, socializacijos, psichologinės pagalbos elektroninėmis paslaugomis.
  • Duomenų bazės moksliniams darbams: paieška ir galimybės. Pristatomos bibliotekos prenumeruojamos užsienio duomenų bazės moksliniams darbams rašyti. Taip pat susipažinsite su tarptautinių organizacijų bei lietuviškomis duomenų bazėmis.

Išsamiau apie mokymų grafiką ir registraciją ›

Nuo spalio mokymai gyvai bibliotekoje organizuojami tik pagal išankstinį susitarimą, esant poreikiui ir susidarius iki dešimties asmenų grupei. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Norėdami užsakyti mokymus, kilus klausimų ar pasiūlymų, taip pat negalėdami dalyvauti ir norėdami atšaukti rezervaciją, susisiekite su mumis el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..