Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Kūrybinės dirbtuvės „Biblioterapija praktiškai“ Palangos vasaros skaitykloje

2021 m. liepos 2 d. 18.00 val. – 19.30 val.

Įsibėgėjant vasarai, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Skaitytojų klubas biblioterapines veiklas tęsia pajūryje ir kviečia į kūrybines dirbtuves Palangos vasaros skaitykloje.

Liepos 1 d. kviečiame dalyvauti teminės biblioterapijos užsiėmime „Pagalbos kitiems galia“.

Teminė terapija – vienas iš biblioterapijos metodų, kai įvairių žanrų tekstai pasitelkiami pasirinktai temai atskleisti, apmąstyti, kūrybingai reaguoti. Antrus metus gyvendami karantino sąlygomis daugelis išsiugdėme savus išgyvenimo būdus. Kokie jie? Iškentėti tyliai, nesiskundžiant, o gal – neigiant problemas ir demonstruojant įsivaizduojamą stiprybę? Arba – keliant aplinkiniams gailestį ir taip sulaukiant daugiau paramos? O gal – apsisprendžiant padėti kitiems, numanant, kad taip labiau padėsite ir sau? Užsiėmimo metu kalbėsime, ką apie pagalbą kitiems sako išmintingi žmonės, liaudies kūryba, pasakos. Sąveikos terapijos principu kursime pasakos interpretaciją, patirdami kūrybos ir dalinimosi rezultatais džiugesį. Aptarsime, ką aktualaus sau išgirdome kitų kūryboje ir susirinkusiųjų diskusijoje.

Renginio vedėja – dr. Daiva Janavičienė, Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubo vadovė, Lietuvos biblioterapijos asociacijos ir Lenkijos biblioterapijos draugijos narė, knygų „Biblioterapija: teorija ir praktika“ bei „Biblioterapijos metodika“ autorė.

Registracija į renginį el. paštu: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Liepos 2 d. – kūrybinis ir terapinis rašymas.

Siūlome kartu nerti į rašymą. Atostogos suteikia daugybę patirčių ir džiaugsmų, kuriuos galime kūrybiškai įamžinti. Kūrybinis rašymas – vienas iš biblioterapijos metodų savo asmenybei atskleisti ir pažinti. Rašydami galime įprasminti sau malonius įvykius, pažvelgti į savo gyvenimą iš šalies, patirti įžvalgų, pamatyti naujų galimybių. Taip pat – įvardyti, kas mumyse miglota ir neaišku. Rašant dažnai kyla minčių, kurios galvon nešauna tik mąstant ar kalbant. Užsiėmimo metu bus išmėginamos dvi rašymo technikos, kurias galėsite pasitelkti ir savo tolesniuose kūrybiniuose bandymuose.

Renginio vedėja – Rasa Derenčienė, filologė, žurnalistė, Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubo vadovė, Lietuvos biblioterapijos asociacijos narė, knygos „Prie stalo su rašytoju“ bendraautorė.

Registracija į renginį el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovai įleidžiami tik pagal išankstinę registraciją ir ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Atėjus į renginį bus privaloma užpildyti COVID-19 anketą. Norintys dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus. 

Trumpai apie dirbtuves

Data
liepos 1 ir 2 d.
Laikas
18 val.
Dalyvavimas
būtina registracija:
liepos 1 d.: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
liepos 2 d.: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Trukmė
1,5 val.
Vieta
Palangos vasaros skaitykla (Vytauto g. 72, Palanga)
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“