Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Už demokratijos vitrinos: neformalūs verslo ir politikų santykiai Lietuvoje nuo 2000-ųjų iki dabar

2021 m. rugsėjo 20 d. 18.00 val. – 20.00 val.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje bus pristatytas Lietuvos mokslo tarybos finansuotas tyrimas „Neformali politika Lietuvoje“. Tyrime nagrinėjami neformalūs verslo ir politikos santykiai Lietuvoje. Analizuojamas laikotarpis apima pastaruosius dvidešimt nepriklausomybės metų ir atskleidžia, kaip ir kodėl kito verslo atstovų požiūris į politiką ir politikų požiūris į verslą. Remiantis atliktu tyrimu, daroma išvada, kad Lietuva pamažu „vakarėja“, joje mažėja korupcinio pobūdžio veiklos. Ypač traukiasi smulkios ekstraktyvios veiklos (extractive practices), su kuriomis dažniausiai susidurdavo eiliniai piliečiai.

Renginyje  dalyvaus:

  • dr. Ainius Lašas, Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto dekanas, politologas;
  • Ingrida Kalinauskienė, „Transparency International“ Lietuvos skyriaus programų vadovė;
  • dr. Deimantas Jastramskis, Vilniaus universiteto Žurnalistikos ir medijų tyrimų centro docentas, politologas.

Kviečiame registruotis ir dalyvauti.

SVARBU! Nuo rugsėjo 13 d. Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galimybių pasą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data
rugsėjo 20 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a., 305 kab.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
būtina registracija
Organizatorius
Kauno technologijos universitetas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“