Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Filmo „Akonkagva: naujas šansas“ peržiūra ir susitikimas su ultramaratonininke Danguole Bičkūniene

2021 m. spalio 26 d. 18.30 val. – 20.30 val.

Spalio 26 d. 18.30 val. kviečiame į festivalio „In Latino 2021: moterys ir kalnai“ renginį – dokumentinio filmo „Akonkagva: naujas šansas“ peržiūrą ir susitikimą su ultramaratonininke ir avantiūriste Danguole Bičkūniene. Renginys vyks Konferencijų salėje.

Filmo „Akonkagva: naujas šansas“ režisierius Wilandas Pinsdorfas (2016, Brazilija, Argentina). Trukmė 46 min. Anglų kalba. Pamatykite ultramaratonininkės Fernandos Maciel (Brazilija) kelionę į Argentiną, kur ji bando tapti pirmąja moterimi, per 24 val. užkopusia ir nusileidusia nuo vieno iš aukščiausių planetos kalnų Akonkagvos.

Akonkagva – aukščiausias Amerikos ir Pietų pusrutulio kalnas, aukščiausia viršukalnė už Azijos ribų. Iškilęs Anduose, Argentinos teritorijoje, netoli Čilės sienos.

Danguolė Bičkūnienė yra alpinistė, ilgų nuotolių bėgikė ir avantiūristė. Ji leidžiasi į pavojingiausius pasaulio bėgimus palei vulkanus, kalnus ir įkalnes. Ultramaratonininkei šimtų kilometrų žemėje neužtenka – trijų vaikų mama kopia į aukščiausias viršukalnes, kad virš debesų iškeltų Lietuvos trispalvę. Danguolė papasakos ir pasidalins kopimo į aukščiausią kalną Lotynų Amerikoje įspūdžiais.

„In Latino“ – Lotynų Amerikos kultūros dienos, vyksiančios spalio 25 – lapkričio 7 d. Vilniuje ir namų kino ekranuose. Daugiau renginių festivalio interneto svetainėje inlatino.lt

Renginys nemokamas, registracija čia. Renginyje bus fotografuojama.

SVARBU! Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galimybių pasą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data
spalio 26 d.
Laikas
18.30 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“
Organizatorius
festivalis „In Latino 2021“
Partneriai ir rėmėjai
Lietuvos kino centras, Meksikos ambasada Švedijoje, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka