Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Tarptautinė konferencija „Permąstant traumą: tyrimai apie romų ir žydų istoriją Baltijos šalyse ir JAV“

2022 m. rugsėjo 13 d. 10.00 val. – 17.00 val.

Konferencijos tikslas – paanalizuoti, kaip romų ir žydų bendruomenės permąsto traumas, patirtas Antrojo pasaulinio karo metu, į tai pažvelgti socialiniu, kultūriniu ir politiniu aspektu. Taip pat pasiaiškinti, koks požiūris šiandien vyrauja Baltijos šalyse ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Nacionaliniame istoriniame naratyve dažnai trūksta vietos „mažosioms“ istorijoms – tautinių mažumų bendruomenių, dažnai marginalizuojamų ir bebalsių, prisiminimams ir pasakojimams, nors jos smarkiai nukentėjo nuo tragiškų XX amžiaus įvykių. Pagrindinis konferencijos tikslas – išsamiau supažindinti visuomenę su mūsų regiono romų ir žydų bendruomenių istorija, skatinti mokslinius tyrimus, tarptautinį akademinį bendradarbiavimą šioje srityje, taip pat tautinių mažumų istorinės atminties ir Holokausto studijas.

Konferencijos viešnia ir pagrindinė pranešėja – Jungtinių Amerikos Valstijų Holokausto atminimo muziejaus tyrėja, antropologė dr. Krista Hegburg.

Norintys dalyvauti turi užsiregistruoti čia ›

Konferencija vyks anglų kalba. Bus verčiama į lietuvių kalbą.

Yra galimybė konferenciją žiūrėti per nuotolį „YouTube“ kanale.

Trumpai apie konferenciją

Data
rugsėjo 13 d.
Laikas
10 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Dalyvavimas
būtina registruotis
Organizatorė
Lietuvos sakaliukų sąjunga
Partneriai
Romų visuomenės centras; Lietuvos žydų bendruomenė; Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka; Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybė Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės; Vytauto Didžiojo universiteto Socialinės antropologijos centras
Rėmėjai
Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada Lietuvoje, Baltijos ir Amerikos laisvės fondas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame