Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Filosofinis konsultavimas – kas tai?

2022 m. gruodžio 15 d. 17.00 val. – 18.30 val.

Gruodžio 15 d. 17 val. kviečiame į susitikimą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje su filosofais Justinu Grigu ir Algirdu Fediajevu. (Prof. Tomas Sodeika dėl ligos dalyvauti negalės).

Filosofinis konsultavimas, dar vadinamas filosofine terapija ar filosofine praktika, – naujas ir nepažintas Lietuvoje, nors Vakarų pasaulyje yra įsitvirtinęs prieš kelis dešimtmečius. Koks jo santykis su psichoterapija? O su akademine filosofija? Kokie filosofinio konsultavimo tikslai ir ko galima tikėtis atėjus pas konsultuojantį filosofą? Kodėl filosofinis konsultavimas gali būti vadinamas mėginimu filosofiją grąžinti prie jos šaknų? Šiuos ir kitus klausimus aptars filosofinio konsultavimo Lietuvoje pradininkai Tomas Sodeika, Justinas Grigas, Algirdas Fediajevas.

Trumpai apie dalyvius

Prof. habil. dr. Tomas Sodeika, vienas žymiausių Lietuvos filosofų, daugybės tekstų autorius, vertėjas, inspiravęs ne vieną mokinių kartą, nuolat akcentuoja būtinybę filosofijai ir filosofui būti kuo arčiau realaus gyvenimo ir nepakliūti į akademizmo liūną.

Justinas Grigas, filosofas ir psichoterapeutas, šiuo metu Vilniaus universitete baigia filosofijos doktorantūros studijas. Jo veikla – tiesioginė egzistencinės psichoterapijos ir filosofijos sintezė, bet kartu yra atviras ir kitoms tradicijoms bei būdams suvokti žmogų, jo problemas ir sprendimus.

Dr. Algirdas Fediajevas, praktikuojantis filosofas ir muzikantas, prieš trejus metus Vilniaus universitete baigė filosofijos doktorantūrą, bet per daug neužsibuvo akademiniame mąstyme, tad filosofiją laisvai mato ir kaip įrankį kalbėti apie alternatyviąją muziką (yra vedęs paskaitų ciklų apie tai), ir kaip būdą suvokti save.

Konsultuojančių filosofų internetinis puslapis.

Trumpai apie renginį

Data
gruodžio 15 d.
Laikas
17 val.
Vieta
Pažinimo erdvė-Laimės Lukošiūnienės salė, 535 kab. V a.
Dalyvavimas
registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Trukmė
1,5 val.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“