Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Giedrės Kaukaitės kūrybos vakaras „Apie aną ir šį laiką“

2022 m. gruodžio 16 d. 18.00 val. – 19.30 val.

Renginyje bus pristatyta Giedrės Kaukaitės atsiminimų knyga „Mano Eldoradas“, kurią neseniai išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla. Klausysimės aktoriaus Vytauto Rumšo skaitomų knygos ištraukų ir saksofonininko Petro Vyšniausko improvizacijų, atsigręšime į praeitį per Algimanto Kunčiaus kino kamerą. Vakarą ves muzikologė Jūratė Katinaitė.

Profesija, kūryba, pasirinkimai ir atpildas – tai pagrindinės temos prisimenant Giedrės Kaukaitės vaidmenis teatro scenoje, ilgametę koncertinę veiklą ar pedagoginę patirtį. Atlikdama daugelį to meto kūrinių premjerų, dainininkė tapo lietuvių vokalinės muzikos naujosios bangos įkvėpėja ir skleidėja, siekusi giliausių tautos sąmonės šaknų. Knygos autorė veda skaitytoją vaikystės takais Žemaitijoje, prisimena jaunystės ir studijų metus, praveria teatro ir koncertinės scenos, vokalo pedagogikos ir dainavimo meno uždangas. Archyvinėmis nuotraukomis gausiai iliustruotoje knygoje Kaukaitė vaizdingai aprašo savo gyvenime sutiktus žmones.

„Dainavimas buvo mano profesija, o rašymas – dovana. Esu laiminga, tarsi namie manęs lauktų ne tik mylimi artimieji, bet ir įstabi draugija: režisieriai Juozas Miltinis, Vlada Mikštaitė, dainininkai Vaclovas Daunoras, Nijolė Ambrazaitytė, Elena Čiudakova, rašytojai Ričardas Gavelis, Juozas Erlickas, dievdirbys Lionginas Šepka, mano teta Ona Žuolienė ir dar daug kitų charizmatiškų asmenybių, mano užrašuose apsigyvenusių“, – sako atsiminimų knygos autorė.

Apie dainininkės rašymo talentą šiltai atsiliepia muzikologai Jonas Bruveris, Edmundas Gedgaudas, J. Katinaitė, Laimutė Ligeikaitė, Rūta Stanevičiūtė, literatūros kritikai Petras Bražėnas ir Audrius Ožalas, teatrologė Audronė Girdzijauskaitė.

Maloniai kviečiame! Renginio metu bus galima įsigyti Giedrės Kaukaitės knygą „Mano Eldoradas“ ir gauti autorės autografą.

Trumpai apie renginį

Data
gruodžio 16 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Trukmė
1,5 val.
Organizatoriai
Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“