Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Naujienos iliustracija

Legendos atgyja. Filmo „Anikė. Meilės istorija“ pristatymas ir peržiūra

2023 m. kovo 31 d. 17.00 val. – 19.00 val.

Kovo 31 d. 17 val. kviečiame į meninės dokumentikos filmo „Anikė. Meilės istorija“ (rež. Inesa Kurklietytė, 2021 m., 52 min.) peržiūrą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Prūsų kilmės poetas Simonas Dachas (1605–1659) ne tik pirmasis apdainavo savo gimtąjį miestą Klaipėdą (vokiškai – Memel), bet ir sukūrė jį išgarsinusią poemą apie nuostabią mergaitę Anikę iš Taravos. Šią legenda virtusią istoriją filme „Anikė. Meilės istorija“ pasakoja jos kūrėjai – režisierė Inesa Kurklietytė ir filmo idėjos autorius bei prodiuseris Kęstutis Meškys. Daugiau nei 50 minučių trukmės kino juostoje, skambant vokiečių kompozitoriaus Sven Helbigo muzikai ir garsiajai Anikės giesmei (S. Dacho eilėraštis „Taravos Anikė“ (Ännchen von Tharau, 1637) tapo daina), žinomi klaipėdiečiai, daugelio publikacijų apie šią legendą autoriai Antanas Stanevičius ir Jovita Saulėnienė atskleidžia istorinius faktus, o juos lydi kino kronikos ir K. Meškio daugelį metų filmuoti Anikės papėdėje vykusių įvykių kadrai. Filmas ne tik pasakoja apie legendinę Anikės iš Taravos ir poeto meilės istoriją, bet ir apie užgimusią klaipėdiečių meilę Anikės skulptūrai, tapusiai miesto simboliu.

Filmą pristatys S. Dacho kūrybos tyrėja J. Saulėnienė, filmo režisierė I. Kurklietytė ir žurnalistas, kultūrologas ir prodiuseris K. Meškys.

Filmą kūrė Audiovizualinių menų industrijos inkubatoriaus kūrybinė grupė: režisierė I. Kurklietytė, operatorius Aleksandras Brokas, montažo režisierius Ričardas Matačius, garso režisierius Ramūnas Jasutis.

Filmą iš dalies finansavo Klaipėdos miesto savivaldybė.

Trumpai apie renginį

Data
kovo 31 d.
Laikas
17 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“