Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Ukrainiečių tradicinės muzikos koncertas

2023 m. kovo 23 d. 18.00 val. – 20.00 val.

Kovo 23 d. 18 val. Vilniaus žydų viešojoje bibliotekoje vyks Dariaus Bagdonavičius (LT) ir Serhijaus Ochrimčiuko (UA) koncertas.

Darius ir Serhijus susipažino ir susidraugavo grodami su „Rakija Klezmer Orkestar“. Serhijus į Lietuvą atvyksta ne pirmą kartą. Šie du atlikėjai jau kuris laikas stebina savo atliekama muzika Lietuvos klausytojus. Šįkart jie kviečia į ukrainiečių tradicinės muzikos koncertą.

Serhijus Ochrimčiukas – smuikininkas, su koncertiniais turais aplankęs daugelį pasaulio šalių. Nuo 1992 m. vyksta į folklorines ekspedicijas visoje Ukrainoje. Jam paklūsta ukrainiečių, lenkų, klezmerių, lautar, moldavų, graikų, balkanų ir kiti tradicinės muzikos stiliai. Mėgsta įvairių Ukrainos regionų repertuarą: Padnieprės, Polesės, Volynės, Podolės, Huculijos, Bukovinos, Užkarpatės. Serhijus bendradarbiavo su garsiais Ukrainos atlikėjais („Okean Elzy“, Katya Chilli), šiais metais kartu su muzikos grupe „Choreja Kozacka“ gavo Ševčenkos premiją už albumą „Ukrainos revoliucijos dainos“.

Darius Bagdonavičius – etninės muzikos atlikėjas. Ilgus metus groja ir keliauja su įvairiais kolektyvais Lietuvoje ir užsienyje. Atlieka Rytų Europos etninę muziką, ypač domisi lietuvių, žydų klezmerių, ukrainiečių muzikavimo tradicijomis ir giminingais stiliais.

Geriausia padėka muzikantams – 5 eurų auka prie durų.

Susidomėjusiųjų laukiame Vilniaus žydų viešojoje bibliotekoje (Gedimino pr. 24, įėjimas iš Vilniaus mažojo teatro kiemo).

Trumpai apie renginį

Data
kovo 23 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Vilniaus žydų viešoji biblioteka
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“