Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. lapkričio 2 d.

„Laimė yra lapė“ – įsitikinkite patys

Vieną dieną Povilo gyvenime atsirado lapė. O kai tavo gyvenime atsiranda lapė – lauk visko. Kviečiame į patį laimingiausią metų renginį – knygos „Laimė yra lapė“ pristatymą.

Knyga „Laimė yra lapė“ skirta 5–10 metų vaikams, tačiau joje pasakojama istorija, vertybės sujaudins ne tik mažą, bet ir didelį. Galbūt ne vienas, perskaitęs knygą, susimąstys, kokia gi jo laimės spalva. O gal berniuko ir lapės paveiksluose atpažins save ar artimą savo? Ši knyga apie tai, kas svarbu kiekvienam – apie dosnumą, praradimo liūdesį ir atradimo džiaugsmą. Apie laimę.

Šios tiek turiniu, tiek forma spalvingos knygos pradžia – 2015 m. rugpjūtis. Tuomet vaikų rašytoja Evelina Daciūtė parašė tekstą specialiai iliustratorei Aušrai Kiudulaitei. „Mačiau jos piešinius, stilių. Tekstą rašiau galvodama apie juos, – pasakojo E. Daciūtė. – Lapės personažą išgyvenau dar kartą, kai Aušra kūrė iliustracijas.“ Pasak dailininkės A. Kiudulaitės, kartais būdavo sunku suvokti, kad lapė – tik knygos personažas. „Gyvenau su ja kasdien daugiau nei pusmetį, dažnai ji man atrodydavo labai reali“, – kalbėjo Aušra. Abi kūrėjos prisipažino, kad lapės bruožus pradėjo pastebėti ir savyje bei aplinkiniuose. „Jau dabar kai kuriuos posakius taip ir baigiame – kad lapė būtų taip pat pasakiusi“, – juokėsi abi. 

E. Daciūtei ši knyga penktoji. Ji kartu su iliustratore Rasa Kaper yra išleidusi tris serijos „Meškių istorijos“ knygas. Bendra jos ir dailininkės Ingos Dagilės knyga „Drambliai ėjo į svečius“ Kultūros ministerijos šiemet buvo apdovanota kaip viena gražiausių knygų, o Tarptautinės vaikų ir jaunimo knygos tarybos (International Board on Books for Young People, IBBY) Lietuvos skyrius ją paskelbė geriausia knyga mažiausiems.

A. Kiudulaitei knyga „Laimė yra lapė“ – debiutas Lietuvos vaikų literatūroje, tačiau Aušra nėra naujokė iliustracijų pasaulyje. Anksčiau ji kūrė interaktyvių žaidimų dizainą, o šiemet Bolonijos vaikų knygų mugėje pateko į konkurso „Silent Book“ finalą. Šią savaitę paaiškėjo, kad knyga „Laimė yra lapė“ atrinkta ir į tarptautinių iliustracijų konkurso „Nami Concours 2017“ finalą.

Į pristatymą atvykę laimės ieškotojai galės susipažinti su knygos autorėmis, taip pat veiks kūrybinės dirbtuvės, iš kurių išeisite dar laimingesni, nei atėjote. Renginį ves aktorė Daiva Rudytė.

Dalyvių amžius neribojamas, bilietas į renginį – plati šypsena.

Lapės ieškosime lapkričio 5 d. 13 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykloje. Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatorius – leidybos namai „Tikra knyga“.

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje 

Lapė į namus – laimė į namus!