Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. lapkričio 2 d.

Pasimatymas su garsu: „Interakcija@albumas.lnb“

Šeštadienio vakarą trys menininkės – KiB, Indrė Gin ir Ieva Ginkevičiūtė – kurs drauge: iš akronimų jos sudėlios mandalą ir joje užkoduos savos kūrybos poeziją. Tai tik viena iš intriguojančių muzikos kūrėjos KiB septintojo muzikos albumo „Short Message Service“ pristatymo dalių. Kviečiame tapti ne tik šio vyksmo liudininkais, bet ir dalyviais. Drauge klausysimės muzikos tamsioje erdvėje švytint įvairiems objektams, judėsime, tyrinėsime skambesį pojūčiais, tekstūra, spalvomis – kursime pristatomo muzikos albumo veidą. Atlikėjos žada, kad klausytojai garsą patirs kitaip – kiek tik patys sau leis pasinerti į garso, muzikos ir efekto sinchroniją.

KiB – ambient, noise ir minimalistinės muzikos kūrėja, pradėjusi savo veiklą prieš septynerius metus. KiB lipo į sceną per įvairius projektus, bendradarbiavo su choreografais šokio spektakliuose, grojo ,,Yaga“  ir ,,Rūgštynių“ festivaliuose, atviroje meno erdvėje ,,48 Cechas“, be to, dažnai groja įvairiuose šokio, terapijos ir improvizacijų renginiuose. KiB muziką galima išgirsti ir trumpametražiuose filmuose.

Indrė Gin – šiuolaikinio  šokio atlikėja, choreografė, gyvenanti ir  kurianti Vilniuje. Aktyvi „Performatyvaus dizaino“ komandos dalyvė, šokio ir muzikos grupės „Pseudoactivity“ narė.

Ieva Ginkevičiūtė – šokėja ir choreografė, nuolat besimokanti ir mokanti kitus judėjimo meno. Ieva yra „Performatyvaus dizaino“ komandos narė, judesio projektų  „Po Oda“ ir „Interakcija judesiu“ autorė. Šokėja kuria žaisdama judesiu staiga atsirandančiose, nuolat kintančiose (angl. pop-up) erdvėse.

Renginys vyks lapkričio 5 d. 16.30 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. meno erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 1 val. Organizatorius – Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyrius. Įėjimas atviras. Prašome į renginį atsinešti ausines ir išmanųjį telefoną.

Sutikite garsą. Pajuskite, palieskite ir išgirskite jį asmeniškai. Siūlome kartu su mumis tapti naujojo albumo pribuvėjais.