Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. lapkričio 30 d.

Muzikos ir poezijos vakaras

Kviečiame jus į muzikos ir poezijos vakarą, kuriame bus įteikti apdovanojimai šiųmečio Gendručio Morkūno esė konkurso nugalėtojams. Šį rudenį „Bernardinai.lt“, bendradarbiaudami su kultūros savaitraščiu „Literatūra ir menas“, antrąsyk organizavo esė konkursą ir kvietė jame dalyvauti įvairaus amžiaus žmones, gebančius raštu reflektuoti realijas ir realybę. Autoriai galėjo rinktis iš trijų G. Morkūno citatų, paimtų iš jo esė knygos „Švęsti kosmose ir tvarte“ (2010), atspindinčių rašytojo kūrybai būdingus motyvus. Komisija išrinko po tris nugalėtojus dviejose kategorijose: moksleivių ir suaugusiųjų (III vietą užėmė du autoriai), kuriems muzikos ir poezijos vakare bus įteiktos atminimo dovanos ir diplomai. Du pirmųjų vietų laimėtojai bus apdovanoti piniginiais prizais.

Apdovanojimo vakare komisijos pirmininkas, poetas, „Literatūros ir meno“ vyriausiasis redaktorius Gytis Norvilas apžvelgs konkurso tekstus, o G. Morkūno žmona Regina Morkūnienė pasidalys savo įžvalgomis. Taip pat kartu pasvarstysime, ar po „Traškančiomis žvaigždėmis“ vis dar švenčiame „Kosmose ir tvarte“. Skambės bardo ir poeto Gedimino Kajėno muzika.

Renginys vyks lapkričio 30 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) III a. bendradarbystės erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatorius – Nacionalinės bibliotekos Komunikacijos ir rinkodaros departamento Rinkodaros ir intelektinių paslaugų skyrius. Įėjimas atviras.