Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. kovo 2 d.

Kovo 2 d.: ETNOprotmūšis Nacionalinėje bibliotekoje

Ką nors žinai apie Lietuvą? Žymius kultūros žmones? Lietuvių kalbą, tarmes, simbolius ir pasakas? Gali atpažinti Lietuvos miestų herbus? Šį bei tą žinai apie piliakalnius ir Lietuvos geografiją ar istoriją? Lietuvių papročiai nėra negirdėtas neregėtas dalykas? Gal net moki šokti, dainuoti arba groti? Būtų įdomu pasitikrinti savo žinias?

Jei bent į vieną klausimą gali atsakyti teigiamai, tuomet laukiame tavęs žaidime #ETNOprotmūšis! Šis žaidimas skatina domėtis Lietuvos etnine kultūra, jos paveldu ir tradicijomis, taip pat šalies istorija, etnografinių regionų tarmėmis, vietovardžiais, papročiais, tautiniu kostiumu, tautosaka.

Bus proga prisiminti (o kai kam atrasti) senąsias liaudies pasakas, dainas, šokius, žaidimus, smagius erzinimus ir situacinius posakius, atpažinti tradicinę kultūrą žyminčius ženklus bei simbolius.

Žaidimas atviras visiems norintiems tiek dalyvauti, tiek stebėti žaidimą. Galima registruotis pavieniams asmenims, komandoms arba grupėms.

Žaidimo metu numatoma muzikinė pertrauka – koncertas. Šios 30 min. trukmės programoje – liaudies muzika, šokiai ir žaidimai.

Pagrindinis žaidimo prizas – riešinių lobis! Taip pat knygos, rūtusėliai, bilietai į Žaislų muziejų Vilniuje, melodijų bei šokių CD, DVD įrašai ir kiti prizai! Dovanos ir dalyviams, ir žiūrovams.

Dalyvių registracija ›

Daugiau apie renginį, žaidimo eigą, prizus galite sužinoti čia ›

Trumpai apie renginį

Data kovo 2 d.
Laikas 14 val.
Vieta Renginių erdvė, III a., erdvė prie vitražo, III a.
Trukmė 3 val.
Dalyvavimas būtina registracija › 
Organizatoriai akademinio žemaičių jaunimo korporacija „Samogitia“, Loreta Sungailienė, šeimų folkloro ansamblis „Virvytė“
Rėmėjai Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, Lietuvos nacionalinis kultūros centras, Vilniaus etninės kultūros centras, Žaislų muziejus, dizaino studija  „Studija LT“, „ETNOdesign“, Stalo teatras
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ir ETNOprotmūšis ›