Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gruodžio 10 d.

Skaitykite Kembridžo universiteto leidyklos atvirosios prieigos elektronines knygas

Kembridžo universiteto leidykla (Cambridge University Press) suteikė galimybę skaityti atvirosios prieigos akademines visatekstes elektronines knygas: mokslinių tyrimų monografijas, akademinius šaltinius, vadovėlius bei kitus leidinius.

Šiuo metu galite rinktis iš 70 teisės, politikos ir tarptautinių santykių, istorijos, regioninių studijų, geomokslų, ekonomikos, biologijos, sociologijos, literatūros, filosofijos bei kitų sričių elektroninių leidinių. Kembridžo universiteto leidyklos interneto svetainėje taip pat rasite numatomų išleisti elektroninių knygų aprašymus.

Įdomu tai, kad informacijoje apie populiarius elektroninius leidinius rasite diagramą, atspindinčią leidinio dalijimąsi bei citavimą įvairiuose internetiniuose šaltiniuose: naujienose, tinklaraščiuose, socialiniuose tinkluose, taip pat naudojimą bibliografinės informacijos tvarkymo programose ir kita. Pateikiama citatų ir įrašų, geografinė bei demografinė statistika – leidinio skaitomumas ir dalijimasis pagal šalis, mokslo sritis, profesiją (mokslininkai, studentai, žiniasklaidos atstovai ir kt.).

Kembridžo universiteto atvirosios prieigos elektronines knygas skaitykite čia ›

Daugiau atvirosios prieigos elektroninių išteklių ieškokite Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos interneto svetainėje: susistemintame tinklalapyje pasirinkite nuorodą ATRADIMAI › Duomenų bazės › Atvirosios prieigos ištekliai. Čia rasite populiariausių Lietuvos ir užsienio atvirosios prieigos mokslo žurnalų, knygų ir disertacijų, talpyklų sąrašus bei kitas nuorodas.

Atviroji prieiga – tai inovatyvi, patogi, nemokama mokslinių tyrimų produkcijos prieiga, užtikrinanti galimybę skaityti, dalytis, cituoti ir nekomerciniais tikslais naudotis įvairia moksline literatūra: straipsniais, disertacijomis, konferencijų pranešimais, tyrimų duomenimis ir kita atvirosios prieigos žurnaluose ar talpyklose paskelbta medžiaga bet kuriame mokslinių tyrimų proceso etape.

Kviečiame skaityti!