Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. vasario 20 d.

Nacionalinėje bibliotekoje tobulinosi „Technologijų vedliai“

Vaikai ir technologijos. Kompiuteriai ir kūryba. Mokytojai ir naujovės. Jei Lietuvoje yra visus šiuos dalykus sujungti gebančių institucijų, tai kūrybinių technologijų akademija „bit&Byte“, sėkmingai vadovaujama steigėjos Monikos Katkutės-Gelžinės. Tradiciškai į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką dalyvauti kūrybinėse-technologinėse dirbtuvėse susirinko keli šimtai pradinių klasių mokytojų iš visos Lietuvos. Visi jie – kūrybinių technologijų mentorystės programos Lietuvos mokytojams „Technologijų vedliai“ dalyviai.

Nacionalinė biblioteka yra ilgametė akademijos „bit&Byte“ partnerė. Tardamas sveikinimo žodį bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas ne tik džiaugėsi inovatyvių iniciatyvų tęstinumu, bet ir linkėjo neatsilikti nuo pokyčių ir sugebėti juos valdyti.

„Vakar Nacionalinėje bibliotekoje viešėjo pasaulinė įžymybė, technologijų guru Jay Alanas Samitas. Kai jo paklausiau, kokia, jo nuomone, yra pati svarbiausia kompetencija, išgirdau atsakymą, kad tai – mokymasis mokyti. Jums labai pasisekė, nes šio renginio metu jūs įgysite dar daugiau prasmingų mokymo(si) kompetencijų“, – gausiai mokytojų auditorijai sakė prof. dr. R. Gudauskas.

Profesinio augimo konsultantė Lina Danienė skaitė paskaitą „4 mitai apie save, kurie trukdo džiaugtis gyvenimu“. Esminė jos žinia – optimistinė. Lavindami vaikų ir juos ugdančių mokytojų technologinį raštingumą, kūrybiškumą, smalsumą – savybes, būtinas ateities profesinėms kompetencijoms, auginame drąsią, pasitikinčią ir išmanią ateities technologijų kūrėjų kartą.

Lietuvoje daugėja laisvų, kūrybingų žmonių, mąstančių ir nesidairančių, kas už juos nuspręs, ką daryti su savo gyvenimu bei šalimi. Technologinis raštingumas, smalsumas ir kūrybiškumas yra XXI amžiaus būtinybė. Kaip anglų kalba, empatija, tolerancija, savęs suvokimas. Tapdami ateities kūrėjais siekiame, kad vaikai ir suaugusieji įprasmintų save per visiškai skirtingas veiklas, tačiau technologijos bus galingas viską jungiantis veiksnys.

Vėliau „Technologijų vedliai“ dalyvavo kūrybinėse-technologinėse dirbtuvėse.