Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. kovo 23 d.

Duomenų bazės „Taylor & Francis Group“ elektroninės knygos

Politika

Pristatome „Taylor & Francis“ duomenų bazės elektroninių knygų, kurias įsigijo Nacionalinė biblioteka, kolekciją. Šios knygos mūsų skaitytojams pasiekiamos iš asmeninių įrenginių. Kaip tai būtų galima padaryti, galite sužinoti čia.

Šiandien norėtume pristatyti leidinius, kurie galėtų sudominti politikos, teisės mokslų specialistus, studentus, mokslininkus ir būtų naudingi savišvietai.

A Dictionary of the European Union / Toni Haastrup, Lee McGowan, David Phinnemore. – London, 2018. – 516 p.

Šiame unikaliame leidinyje galima rasti apibrėžimus ir paaiškinimus, susijusius su įvairiais Europos Sąjungos aspektais. Jame pateikiama daugiau kaip 1000 Europos Sąjungos terminų paaiškinimų, institucijų, valstybių narių, asmenybių pristatymų, užsienio santykių, programų, sutarčių ir apibrėžimų, naudingų formuojant politiką. Patogu naudotis ir leidinyje pateikiamomis kryžminėmis nuorodomis, kurios padės plačiau pažvelgti į nagrinėjamą temą.

Relations between Immigration and Integration Policies in Europe : Challenges, Opportunities and Perspectives in Selected EU Member States / Maciej Duszczyk, Marta Pachocka, Dominika Pszczółkowska. – London, 2020. – 248 p.

Knyga parašyta remiantis visos Europos patirtimi. Joje nagrinėjami visos Europos imigracijos ir integracijos politikos sprendimų priėmimo procesai, apimantys pastaruosius kelis dešimtmečius. Daug dėmesio skiriama keliems esminiams šios temos pokario istorijos momentams. Prisidedant prie teorinių ir praktinių diskusijų imigracijos ir integracijos politikos klausimais knygoje teigiama, kad, priešingai, nei spėjama, imigracijos politika neturėtų būti laikoma viršesne už intergracijos politiką. Joje taip pat atspindimos stiprėjančios antiimigracinės nuostatos, migracijos klausimų kriminalizavimas, kurį skatina dešiniosios pakraipos politika.

Creativity and Limitation in Political Communities : Spinoza, Schmitt and Ordering / Ignas Kalpokas. – London, 2017.

Šiuolaikinėse bendruomenėse egzistuoja priešprieša tarp visuomeninių ir institucinių įstaigų. Vakarų demokratijoje augant antiinstitucinėms nuotaikoms, ypač svarbu pateikti šio dualizmo priežastis ir tuo pagrindu permąstyti politinio gyvenimo teorijas. Šiam tyrimui autorius pasirinko dviejų mokslininkų Carlo Schmitto ir Benedikto Spinozos teorijas. Remiantis jomis parodoma, kad politinės bendruomenės vis patenka į kūrybiškumo (ginčų) ciklą, kurį pirmiausia lemia tragiškas politikos nepagrįstumas (C. Schmitto teorija) ir apribojimai (pirmiausia kilę iš B. Spinozos kvaziteologinio įsitikinimo status quo). Knygoje siūloma netradiciškai pažvelgti į šių mokslininkų, nuo seno traktuojamų kaip visiškos priešingybės, teorijas ir taip sukurti naują politinio veikimo teoriją.

Daugiau „Taylor & Francis Group“ knygų rasite čia.

Likite namuose ir saugiai naudokitės e. ištekliais nuotoliniu būdu.