Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. balandžio 8 d.

Duomenų bazės „Taylor and Francis“ el. knygos: ekonomika ir finansai

Pristatome „Taylor and Francis“ duomenų bazės elektroninių knygų, kurias įsigijo Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, kolekciją. Šios knygos mūsų skaitytojams pasiekiamos iš asmeninių įrenginių. Kaip tai padaryti, galite sužinoti čia.

Tęsiame ekonomikai ir finansams skirtų leidinių pristatymą. Knygos turėtų sudominti ekonomikos mokslų specialistus, studentus ir mokslininkus, jos taip pat naudingos savišvietai.

Knygos viršelisInternational financial markets. – London ; New York, N.Y. : Routledge, 2019. – 426 p.

Šioje knygoje pateikiama informacija apie naujausius finansinius ekonometrinius metodus, ji apima įvairias finansų, matematikos, tarptautinės makroekonomikos ir finansinės ekonometrijos sritis. Skaitytojas čia ras pagrindinius duomenis, naujausias diskusijas ir literatūrą apie tarptautines finansų rinkas. Atsižvelgiant į hipotekos paskolų krizę, pateikiami naujausi modeliai ir skaičiavimai, susiję su prekių ir finansų rinkomis, praplečiant jau egzistuojančius ekonometrijos metodus. Vienas knygos skyrių skiriamas valiutų kurso ir einamosios sąskaitos dinamikai rinkoje, kuriai būdingas didelis disbalansas. Be to, pateikiami naujausi ekonomikos ir finansų metaanalizės srities tyrimai. Ši knyga bus įdomi tyrėjams, ieškantiems informacijos apie šiuolaikines žinias, diskusijas ir naujausią literatūrą vienoje vietoje.

Knygos viršelisFinancial regulation in the European Union. – London : Routledge, 2015. – 331 p.

Šis straipsnių rinkinys pateikia finansinio reguliavimo pokyčius Europos šalyse nuo 1986 metų, kai buvo sukurta bendroji Europos rinka. Pateikiamos kelios šalių studijos, kuriose pasakojama apie finansų reguliavimo struktūros vystymąsi laikotarpio pradžioje, Europos Sąjungos direktyvų pritaikymą nacionaliniams įstatymams ir poveikį ekonomikos finansinėms struktūroms. Pabrėžiama, kaip, naudojantis direktyvų diskrecija, tenkinamos egzistuojančios vidinės sąlygos ir išlaikoma finansinė struktūra Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Estijoje, Vengrijoje ir Slovėnijoje. Dėmesys skiriamas ir Didžiajai Britanijai, Šiaurės šalims bei JAV. Keliamas pagrindinis klausimas, ar finansinio reguliavimo pokyčiai iš tikrųjų prisidėjo prie finansinio stabilumo padidėjimo ES, nacionalinių finansų sistemų, atskirų bankų finansinio stabilumo ir efektyvumo didinimo. Standartai, pasiskolinti iš didžiųjų šalių gerosios patirties, dabar taikomi visoms finansų įstaigoms, nors pradžioje buvo kuriami išskirtinai didiesiems pasaulio bankams.

Knygos viršelisInvestment analysis / Mike Dempsey. – London ; New York, N.Y. : Routledge, 2019. – 358 p.

Knyga įdomi studijuojantiems ir tyrinėjantiems rinkos investicijas, portfelių formavimą bei investicinių portfelių valdymą. Tekstas suskirstytas į tris dalis. Pirmoje pateikiami pagrindiniai investavimo analizės metodai, skirti įmonės analizei „iš apačios į viršų“ ir „iš viršaus į apačią“, siekiant įvertinti akcijų vertę ir rekomendacijas, ką su pastarosiomis reikėtų daryti – pirkti, „laikyti“ ar parduoti. Antra knygos dalis suteikia supratimą apie investicijų augimą ir jų priklausomybę nuo viso turimo turto bei laiko. Trečioje dalyje pristatomi investicijų portfelio sudarymo principai ir valdymo techninės savybės. Visoje knygoje nuosekliai pateikiami pavyzdžiai, įtvirtinantys žinias ir dalyko supratimą.

Daugiau „Taylor&Francis Group“ knygų rasite čia.

Likite namuose ir saugiai naudokitės el. ištekliais nuotoliniu būdu.