Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. spalio 5 d.

Kviečiame vaikus ir jaunimą dalyvauti edukacijose

Prasidėjus naujiems mokslo metams Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Kultūrinės edukacijos skyriaus edukatoriai vėl kviečia moksleivius į turiningas veiklas bibliotekoje. Rengiamos edukacijos gali puikiai papildyti pamokas ar užklasinę veiklą, praturtinti ikimokyklinių įstaigų rytmetį. Į veiklas kviečiame įvairaus amžiaus moksleivius.

Ikimokyklinukus ir 1–2 klasių moksleivius kviečiame į garsinius rytmečio skaitymus – išgirsite profesionaliai skaitomą vaikišką paveikslėlių knygą, demonstruojamą išmaniajame ekrane, patirsite knygos skaitymo malonumą, įvertinsite knygos iliustravimo meną. Šiems lankytojams skirta ir unikali bežodžių knygų kolekcija bei pažintis su jų skaitymo būdais.

Besidomintieji knygos atsiradimo istorija ir knygų formos įvairove 1–4 klasių mokiniai galės susipažinti su knygos sukūrimo ir leidybos procesu.

2–6 klasių moksleiviai kviečiami kūrybines galimybes išbandyti kūrybiškose įgūdžių lavinimo veiklose: pasidaryti asmeninę knygelę, piešti fraktalus, tapyti ant akmenukų.

2–8 klasių mokiniai gali mesti iššūkį klasės draugams ir literatūriniame protų mūšyje pasitikrinti žinias ne tik apie knygas ir literatūrą, bet ir bendraisiais kultūros, kalbos, etnografijos klausimais (protų mūšio temą galėsite pasirinkti, susisiekę su mūsų edukatoriais). Protų mūšius organizuojame ir nuotoliniu būdu, tad juose gali dalyvauti mokiniai iš visos Lietuvos.

Vyriausieji 7–12 klasių mokiniai kviečiami pasigaminti asmeninį ekslibrisą.

Nacionalinė biblioteka taip pat dalyvauja Kultūros paso programoje, kurioje siūlo dar daugiau turiningų veiklų moksleiviams. Išsami informacija ›