Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2022 m. gruodžio 1 d.

Nacionalinė biblioteka pasirašė bendradarbiavimo sutartį su ELTA

Lapkričio 29 d. pasirašyta Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos ir naujienų agentūros ELTA bendradarbiavimo sutartis. Susitarimą patvirtino dokumentą pasirašę įstaigų vadovai – Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas ir agentūros ELTA direktorė Daiva Juozaitytė. Institucijos susitarė stiprinti ir plėtoti tarpusavio bendradarbiavimą, šviesti ir informuoti visuomenę apie visuomeninius reiškinius.

„Nacionalinės bibliotekos prioritetuose visada akcentuojamas bendradarbiavimas su pažangiausiomis Lietuvos valstybinėmis, mokslo, švietimo, verslo, žiniasklaidos institucijomis. Biblioteka džiaugiasi šia sutartimi ir tiki, kad žiniomis, kompetencijomis, intelektu ir technologiniais sprendimais galime būti naudingi vieni kitiems. Naujienų agentūros ELTA kolegų organizuojami renginiai ir viešos diskusijos bus įdomios plačiajai visuomenei ir prisidės prie bibliotekos renginių įvairovės“, – sakė Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius R. Gudauskas.

„Nacionalinė biblioteka – pati tinkamiausia vieta ir platforma bendrauti su visuomene ir kitais būdais, nei tik jai skleidžiant žinias ir informaciją. Viešose diskusijose ir kituose renginiuose jaučiamas visuomenės pulsas, jos reakcija į pagrindines viešosios erdvės temas bei problemas – esmingai svarbus dalykas tiek mūsų naujienų agentūrai, tiek visai žiniasklaidai. Todėl itin džiaugiamės šia partneryste ir dėsime visas pastangas, kad ji būtų kuo vaisingesnė“, – sako agentūros ELTA vyriausiasis redaktorius Vytautas Bruveris.

Pasirašytoje sutartyje numatoma bendradarbiauti vykdant bendrus projektus, organizuojant atvirus renginius įvairiomis visuomenei aktualiomis temomis, siekiant skatinti visuomenės aktyvumą ir pilietiškumą, organizuoti viešus renginius apie šiandienos politinius, visuomeninius reiškinius ir aktualius įvykius. Vienas iš pirmų bendrų projektų – dalyvaujant JAV ambasadai Lietuvoje ir uždarajai akcinei bendrovei „Delfi“ gruodžio pradžioje rengiama diskusija „Holokaustas ir Lietuva: neišspręstos atminties problemos ir iššūkiai“.