Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
EBSCO logotipas 2023 m. sausio 9 d.

Kviečiame dalyvauti „EBSCO Publishing“ duomenų bazės nuotoliniuose mokymuose

Mokymų metu susipažinsite su EBSCO duomenų bazės paslaugomis. Mokymai skirti studentams, mokslininkams, bibliotekų specialistams ir visiems, kurie domisi ir naudojasi duomenų bazėmis. Mokymai vyks anglų kalba per „Zoom“ platformą.

Siūlomos šios mokymų temos:

Your library in the pocket. Mokymai skirti visiems, kurie nori sužinoti, kaip nuotoliniu būdu pasiekti bibliotekos išteklius. Taip pat bus pristatoma naujoji EBSCO mobilioji programėlė. Sužinosite, kaip programėlę parsisiųsti, kaip joje dirbti ir atsisiųsti el. knygas.

  • Sausio 12 d. (ketvirtadienis), 10.30 val. (Trukmė – 45 min.)  Registracija ›

Read and Download Top Academic eBook Collections via EBSCO. Mokymai skirti ieškantiems patikimos informacijos moksliniam darbui. Sužinosite, kaip surasti tūkstančius elektroninių knygų, kaip atrinkti patikimus šaltinius, naudoti specialias funkcijas ir kaip visa tai atsisiųsti į savo išmaniuosius įrenginius.

  • Sausio 18 d. (trečiadienis), 12 val. (Trukmė – 60 min.)  Registracija ›

Introduction of EBSCO Discovery Service (EDS). Mokymai skirti supažindinti su EBSCO platforma, kurioje rasite patikimą mokslinę informaciją ir akademinius šaltinius, reikalingus efektyviems tyrimams atlikti. Sužinosite daugiau apie įvairių mokslinių šaltinių paiešką, el. knygų prieigą ir naudojimą, įvairius filtrus bei citavimo įrankius bei išmoksite susikurti asmeninę paskyrą ir aplankus.

  • Sausio 19 d. (ketvirtadienis), 10.30 val. (Trukmė – 60 min.)  Registracija ›

Daugiau informacijos apie mokymus rasite oficialioje EBSCO duomenų bazės svetainėje. Joje taip pat rasite ankstesnių seminarų įrašus, kuriuose daugiau sužinosite apie EBSCO programėlę bei kitus naudingus duomenų bazės įrankius.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse naršykite ir būdami ne bibliotekoje – prisijunkite per nuotolinę prieigą „EZproxy“ su skaitytojo pažymėjimo numeriu. Atsivėrusiame lange duomenų bazių sąraše rinkitės „Duomenų bazė „EBSCO Publishing“.

Visų Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašą rasite čia.