Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Iliustracija

Programinės įrangos pradžiamokslis

Edukacija skirta 6–9 klasių moksleiviams. Edukacijos metu jaunuoliai supažindinami su atvirosios prieigos programine įranga, kuri skirta kūrybai. Programos „Inkscape“ ir „Blender“ yra puiki mokamų dizaino, 3D modeliavimo ir garso apdorojimo programų alternatyva. Norint dirbtuvėse naudotis 3D spausdintuvu, lazerine pjaustykle, braižytuvu ir kita įranga, šių programų išmanymas ir įvaldymas yra esminis, todėl moksleiviai paruošiami tolesniam savarankiškam darbui įgyvendinant savo projektus.

Rinktis galima iš žemiau pateiktų edukacijų:

Monograma. Asmeninio logotipo kūrimas (su „Inkscape“ programa)

Asmeninis logotipas – tai savo unikalaus įvaizdžio, ženklo atspindys, informacinė žinutė apie galimas žmogaus savybes, jo stilių. Naudojantis „Inkscape“ programa sukurtu grafiniu darbu jaunuoliai galės išreikšti save. Moksleiviai kurs apsvarstę, ar jų dizainas yra lengvai įskaitomas, prieinamas, kokius archetipus atspindi? ar jų sukurtą monogramą galima nesudėtingai atspausdinti? kokiomis technologijomis jų kūrinys bus įgyvendintas praktiškai ar liks tik skaitmeninėje laikmenoje? Moksleiviai galės pasijusti tikrais grafiniais dizaineriais, atsakydami į sudėtingus kūrybinius klausimus, su kuriais susiduria tikri dizaineriai kurdami kitiems žmonėms jų simbolinį turinį.

Svajonių mokykla. 3D modeliavimas (su „Blender“ arba „Tinkercad“ programomis)

Šiandienos pasaulyje 3D technologijos svarbos įrodinėti nereikia. Beveik visos sritys priklauso nuo jos: ar tai būtų medicina, architektūra, mada, kino industrija ar buitinėms reikmėms modeliuojama sulūžusi detalė. Naudojant atvirąją 3D programinę įrangą, galima kurti muliažus, planus, architektūros elementus ir iš karto matyti jų preliminarų atvaizdą neeikvojant žemės resursų. Šioje technologijoje labai svarbus elementas yra medžiaga, iš kurios yra spausdinamas galutinis rezultatas. Dirbtuvėse mes kalbame apie tai, kad daugiau plastiko pasauliui tikrai nereikia. Galima saugiai treniruotis kompiuterinėje erdvėje ir tik įsitikinus, kad kuriamas objektas tikrai reikalingas ir bus praktiškai pritaikytas, galima drąsiai jį atspausdinti arba išpjauta lazeriu. Šios edukacijos metu moksleiviai supažindinami su pagrindinėmis 3D modeliavimo ir konstravimo funkcijomis, kurias galima peržiūrėti ir virtualiojoje realybėje. Įgijus 3D modeliavimo įgūdžių, vėliau juos galima panaudoti įvairių projektų interaktyviems pristatymams.

Dalyvių amžius – 6–9 klasių moksleiviai

Dalyvių skaičius – iki 25

Trukmė – 1 val. 

Užsiėmimai gali būti rengiami darbo dienomis 10 val. arba pagal susitarimą. Registracija ir papildoma informacija el. paštu: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., telefonu: (8 5) 239 8580.