Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. spalio 6 d.

Spalio 8 d.: mandalų kūrimo dirbtuvės su Egle Stripeikiene

Mandala – centruotas, simetriškas kūrinys, priskiriamas daugelio pasaulio tautų palikimui. Jau daug tūkstantmečių šis archetipinis savasties, pasaulio vienovės, sveikatos ir sėkmės simbolis siejamas su dvasinėmis praktikomis. Vis dėlto, norint sukurti asmeninę mandalą, nereikia priklausyti jokiai religijai ar kultūrai, turėti ypatingų žinių ir įgūdžių. Asmeninės mandalos kūrimas – ne tik kūrybinis, bet ir terapinis procesas, padedantis nurimti, atgauti pusiausvyrą, mokantis pasitikėti jausmais ir intuicija.

Žinomas šveicarų filosofas, analitinės psichologijos kūrėjas Carlas Gustavas Jungas pastebėjo, kad mandalos spontaniškai atsiranda žmonių sapnuose, vizijose, mene tuomet, kai žmogus pradeda siekti vidinio vientisumo, darnos, ieškoti gyvenimo prasmės. Saugiame mandalos rate, žaismingai ir neįpareigojančiai dėliodami nesudėtingas linijas, dėmes, taškus, geometrines formas, spalvas mes išreiškiame giliai į pasąmonę išstumtus išgyvenimus, jausmus ir mintis, mokomės pažinti ir suprasti save.

Terapinės mandalos kūrimas – vienas lengviausių ir smagiausių būdų pradėti kurti. Nesvarbu, kokius pažymius gaudavote piešimo pamokose, nesvarbu, jei daug metų nelaikėte pieštuko rankose. Daug svarbiau tai, kad mėgstate spalvas, ieškote saviraiškos būdo, suvokiate kūrybos svarbą jūsų gerovei.

Kviečiame į kūrybines dirbtuves, kurias ves Eglė Stripeikienė – grafikos dizainerė, dailininkė, 13 spalvinimo knygelių autorė, ugdomojo vadovavimo (koučingo) specialistė. Eglė jau daugiau nei 10 metų piešia ir tapo mandalas, gilinasi į jų kūrimo istoriją, filosofiją, terapines ir diagnostines galimybes, dalijasi sukaupta patirtimi ir žiniomis kūrybos seminaruose bei mokymuose.

Renginį pradėsime paskaita, per kurią susipažinsime su mandalų kūrimo pasaulyje istorija ir filosofija, jų terapijos ir interpretacijos principais. Vėliau kibsime į darbą ir kursime savas, asmenines mandalas, pabaigoje jas drauge aptarsime. Visos reikalingos priemonės jūsų lauks Nacionalinėje bibliotekoje.

Trumpai apie renginį

Data spalio 8 d.
Laikas 13 val.
Trukmė 4 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia ››
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“›