Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugpjūčio 22 d.

Rugpjūčio 22 d.: diskusija „Universitetas mokykloje?“

Ar užtenka dabartinių 12 metų mokykloje, kad galėtum pradėti karjerą? Ar papildomi metai universitete nustebins savo pristatomomis programomis, po kurių kiekvienas taps kompetentingas darbo rinkoje? O galbūt reikėtų įkurti „universitetą mokykloje“, kuris anksti nuves tinkama gyvenimo kryptimi?

Atsakymų į šiuos ir kitus klausimus ieškosime drauge. Diskusijos moderatoriai pristatys įvairius požiūrius į mokslą. Renginyje kalbėsimės apie Lietuvos švietimą: jo dabartį, ateitį ir galimas reformas.

Technologijoms sparčiai tobulėjant, žinių kiekis didėja, tad vieniems tai palankus metas mesti mokslus ir pradėti mokytis savarankiškai. Kiti teigia, kad atsirinkti faktus ir teisingą informaciją galima tik mokymosi įstaigoje. Kokį kelią pasirinkti jaunam žmogui?

Diskusijos kviestiniai: Lukas Benevičius, švietimo bei verslo konsultantas, keliantis vadovų ir pedagogų kvalifikaciją, Arminas Tomaševičius, kuris būdamas mokykloje atliko mokamą praktiką Silicio slėnyje, ir Linas Būtėnas, buvęs Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto prodekanas, kuriantis Turingo koledžo (Turing College) projektą, pagrįstą „42“ universiteto mokymosi principu.

Renginio tikslas – supažindinti moksleivius su įvairiomis mokslo galimybėmis, pristatyti švietimo ateitį ir parodyti, kad nebūtina išvažiuoti iš Lietuvos, kad galėtum ko nors išmokti. Organizatoriai viliasi, kad šis susitikimas Nacionalinėje bibliotekoje bus vienas iš nedaugelio apie edukaciją organizuojamų renginių, kurie leis daugiau viešai diskutuoti apie švietimą ne tik renginio metu.

Tad iš diskusijos tiesiai ir užtikrintai į naujus mokslo metus!

Trumpai apie renginį

Data rugpjūčio 22 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“