Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Mėnesio tema – bitės

Kaip atrasti gerų ir įdomių knygų, kai jų tiek daug, kad išties lengva pasiklysti bibliotekos labirintuose? Kiekvieną mėnesį mūsų svetainėje bei feisbuko paskyroje rasite knygų rekomendacijas tam tikra tema ikimokyklinukams, pradinukams, jaunesniems ar vyresniems paaugliams. Siūlysime naujų ir senų knygų, prozos ir poezijos, lietuvių ir užsienio autorių.

Liepos mėnesio tema – bitės.

Kviečiame skaityti.

Alison Jay. „Bitė ir aš“

Alison Jay – britų rašytoja ir iliustruotoja, kurios knygos akį traukia itin šiltomis, jaukiomis ir kartu žaismingomis iliustracijomis. Knygelė „Bitė ir aš“ – nuostabus pasakojimas apie mergaitės ir bitės pažintį. Atgaivinusi bitutę maža mergaitė mokosi draugauti ir mylėti gamtą.

Kadaise pro kūrėjos A. Jay studijos langą įskrido bitė ir išsekusi, bejėgė nukrito ant žemės. Alison pagailo bitės, pamaitino ją saldintu vandeniu, ir netrukus ši vėl išskrido. Tolesnę ir labai gražią istorijos dalį autorė išgalvojo.

Knygelės pabaigoje rasite bičių mėgstamiausių gėlių sąrašą. Galėsite pasėti jų savo namuose ir taip prisidėti prie šių nykstančių, bet tokių naudingų vabzdžių išsaugojimo. Tegul ši knygelė pažadina meilę gamtai ir primena mums, kad draugystė gali pakeisti pasaulį!

Vaikams ir jaunimui nuo 3 metų. 32 p. Vertė Vaiva Būgaitė.

Piotr Socha. „BITĖS: nuotaikinga ir be galo informatyvi knyga apie bičių gyvenimą“

„Bitės" – didelė knyga apie mažus vabzdžius. Išskirtinis šios knygos formatas ir informatyvios iliustracijos suteikia galimybę detaliau patyrinėti bičių gyvenimą ir įsitikinti, kad jis – paslaptingas ir be galo įdomus.

Ar žinojote, kad bitės kuo puikiausiai supranta viena kitą iš judesių? O ar esate girdėję, kad kiekviena bitė žino savo pareigas ir atsakingai jas vykdo? Be to, būtent joms turime būti dėkingi už tai, kad galime šaukštais kabinti medų, pasigardžiuodami kramsnoti obuolius, kriaušes ar avietes.

Atsiverskite knygą ir sužinokite kodėl!

Vaikams ir jaunimui nuo 7 metų. 72 p. Vertė Kazys Uscila.

Waldemar Bonsels. „Bitė Maja ir jos nuotykiai“

Vokiečių rašytojas Waldemaras Bonselsas (1880–1952) parašė tik vieną literatūrinę pasaką vaikams, tačiau ji tapo vaikų literatūros klasika. Pirmą kartą į lietuvių kalbą išversta nesutrumpinta ir neadaptuota „Bitė Maja ir jos nuotykiai“ – didelis literatūrinis įvykis lietuvių klasikos vertimų padangėje. Pasaka apie bičių išmintį padės pažinti subtilų pasaulio grožį, atrasti svaiginamą gyvenimo džiaugsmą.

Vaikams ir jaunimui nuo 7 metų. 216 p. Vertė Indrė Dalia Klimkaitė.

Knygas rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.