Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Mėnesio knyga – Rūtos Norkūnės „Keliaujam į pajūrį“

Mėnesio knyga – kelrodė žvaigždė, kuri padės nepasiklysti tarp naujienų ir atrasti pačias geriausias knygas. Kiekvieną mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistai rekomenduoja po vieną naują, aktualią ir meniškai vertingą knygą, nusipelniusią skaitytojų dėmesio.

Rūta Norkūnė. „Keliaujam į pajūrį“

Vasara įsibėgėjo, todėl pats metas lėkti į pajūrį!

Tačiau pajūris  – net tik saulė ir jūra.

Tai – ypatingas, sudėtingos istorijos ir labai įdomios gamtos kraštas. Jį geriau pažinti, pakeliauti po pamario miestus ir miestelius, aplankyti populiarius kurortus prie jūros Palangą ir Šventąją, susipažinti ypatingomis Kuršių nerijos vietovėmis ir jų istorijomis padės naujausia Rūtos Norkūnės pažintinė knyga „Keliaujam į pajūrį. Vija ir Meška miestinėja“.

Kelionėje jus lydės smalsi mergaitė Vija, atostogauti išsiruošusi su gero ūpo nestokojančiais seneliais ir išdykusia šunyte Meška. Pagaliau visa informacija, kurios gali prireikti tokioje kelionėje, pateikiama vienoje knygoje. Knyga skirta ne tik vaikams, bet ir vyresniems šeimos nariams: visi galės atrasti naujų dalykų, nežinotų faktų, susipažinti su ypatingais šio krašto mitais bei legendomis, suaugusieji galės geriau suplanuoti kelionės maršrutą, kuris būtų įdomus tiek vyresniems, tiek patiems mažiausiems.

„Keliaujam į pajūrį“ –  jau ne pirma Vijos ir jos draugės šunelės kelionė. Prieš kelerius metus gidė ir edukatorė R. Norkūnė išleido knygą vaikams „Vilnius. Vija ir Meška miestinėja“. Šioje knygoje autorė kvietė miestinėti savo gimtajame Vilniuje, o dabar – atrasti pajūrį ir pamarį, vietas, kurias ji pamilo dar vaikystėje.

Knygą iliustravo Eglė Gelažiūtė-Petrauskienė. Dailininkės iliustracijos papuošė daugelį knygų vaikams, taip pat Tomo Dirgėlos „Akių obuolių pyragą“.

Pajūryje ir pamaryje įdomu apsilankyti ne tik vasarą. Paskaitę šią knygelę, sužinosite, ką šiame krašte galima aplankyti kitais metų laikais arba jeigu kaip tyčia per vasaros atostogas merkia lietus.

Smagių vasariškų atradimų ir nuotykių savame krašte!

Vaikams ir jaunimui nuo 8 metų. 72 p.

Mėnesio knygą rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.