Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Mėnesio tema – laimingi vaikai

Kaip išsirinkti gerą ir įdomią knygą, kai jų tiek daug, kad išties lengva pasiklysti bibliotekos labirintuose? Nuo šiol kiekvieną mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos svetainėje bei feisbuko paskyroje rasite knygų, skirtų ikimokyklinukams, pradinukams, jaunesniesiems ar vyresniesiems paaugliams, rekomendacijas. Siūlysime naujas ir senas, prozos ir poezijos, lietuvių ir užsienio autorių knygas tam tikra tema.

Balandžio mėnesio tema – laimingi vaikai. Kviečiame skaityti:

  • Debi Gliori „Mylėsiu tave, kad ir kas nutiktų“

Poetiškoje paveikslėlių knygoje pasakojama apie mamos meilę savo mažyliui. Jam šiek tiek neramu, kyla daug klausimų, tačiau į visus juos mama turi vieną atsakymą – mylėsiu tave, kad ir kas nutiktų. Tikra laimė turėti taip stipriai mylinčią ir taip puikiai mokančią paguosti mamą.

Vaikams nuo 2 m. 32 p. Iš anglų kalbos vertė Sauliu Repečka.

  • Neringa Vaitkutė „Klampynių kronikos“

Dvyniai Agata ir Aringas bei jų jaunėlė sesutė Smiltė – laimingi vaikai. Jie gyvena paslaptingame Lietuvos miestelyje, kur visai žmonių pašonėje gyvena ir laumės, baubai, kitos mitinės būtybės. Vaikams čia nepaprastai smagu, jauku ir gera, jie tyrinėja miestelį, dūksta, dažnai įsivelia į įvairiausius nuotykius, kartais netgi kaip reikiant išsigąsta, tačiau visada žino, kad gali kreiptis į tėvus ar močiutę, – jie pagelbės, apgins, pasirūpins ir paguos.

Vaikams nuo 7 m. 232 p.

  • Eleonor H. Porter „Poliana“

Vaikų literatūros klasika laikoma „Poliana“ – įkvepianti ir džiaugsmu trykštanti istorija. Polianai tenka daug iškęsti – ji lieka našlaitė ir turi gyventi itin griežtos tetos namuose, maža to, patenka po mašinos ratais... Tačiau įveikti sudėtingus gyvenimo išbandymus jai padeda prigimtinis gerumas ir optimizmas. Mergaitė žaidžia iš tėčio išmoktą džiaugsmo žaidimą – pati džiaugiasi ir kitus įkvepia džiaugtis net mažiausiais dalykais.

Vaikams nuo 10 m. 240 p. Iš anglų kalbos vertė Viltaras Alksnėnas.